Вхід | Реєстрація

Кременчужанин замінував «Бориспіль»

Кременчужанин замінував «Бориспіль»

Вночі 10 липня ц.р   до чергової частини Кременчуцького міського  УМВС України в Полтавській області на телефон «102» надійшло два телефонних повідомлення про замінування міжнародного аеропорту «Бориспіль». Згодом близько 2.00 надійшло повідомлення такого ж змісту до чергового УМВСУ в Київській області. Кожного разу невідомий називав себе різними іменами.

Співробітники СБУ, МВС та ДСНС України одразу відреагували на ці повідомлення і виїхали на місце події. Пасажири  декількох рейсів були евакуйовані, а рейси затримано. Силами підрозділів вибухо-технічної служби перевірено приміщення та прилегла до аеропорту територія. Вибухових пристроїв виявлено не було.
Органами МВС в Полтавській області було розпочато кримінальне провадження за ч.1,ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

12 липня ц.р. співробітники СБУ спільно з органами міліції встановили та затримали особу, яка здійснила ці дзвінки. Ним виявився 35-річний мешканець м.Кременчука, Полтавської області, який працює вантажником на одному з заводів міста. Правопорушник визнав, що звонив саме він, перебуваючи у  стані алкогольного сп’яніння. Він побився об заклад з товаришем про те, що зателефонує до МВС та замінує міжнародний аеропорт «Бориспіль». «Призом» був мобільний телефон.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання УМВС, до суду скеровано подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Згідно зі статтею Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу та інших дій, які загрожують загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі від 2 до 6 років. Ті самі дії, які спричинили тяжкі наслідки або дії, вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.

Також  правопорушника чекає відшкодування збитків аеропорту та компаніям-перевізникам.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2013, 12:31 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації