Вхід | Реєстрація

Засуджено учасників міжрегіонального злочинного угрупування, які налагодили незаконний обіг наркотиків

Засуджено учасників міжрегіонального злочинного угрупування, які налагодили незаконний обіг наркотиків

Набув чинності вирок Октябрьского районного суду м.Полтави  стосовно трьох учасників організованого злочинного угрупування, яке налагодило на території Полтавської та суміжних областей незаконний обіг особливо небезпечного наркотичного засобу – екстракційного опію та прекурсор ангідрид оцтової кислоти (речовина, яка використовується для виготовлення наркотику).

У ході слідства доведено, що організатором міжрегіональної злочинної групи був мешканець Сумської області, який на час вчинення злочину вже відбував покарання у одній з виправних колоній на Миколаївщині. Зловмисник за допомогою мобільного зв’язку залучив до протиправної діяльності чотирьох жителів Полтавської та Сумської областей. До обов’язків одного зі спільників входило постачання наркотику та прекурсору з АР Крим. У середньому партія екстракційного опію становила від 800-1000 мл., а прекурсору – 1,5-10 літрів. Інші троє учасників ОЗУ налагодили збут «товару» дрібними партіями через розгалужену систему дилерів серед наркозалежних осіб.

Наприкінці серпня 2011 року співробітники СБУ припинили протиправну діяльність ОЗУ. На території Полтавської області оперативники зупинили автомобіль, за кермом якого був один із учасників угрупування. Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили майже 1 кілограм наркотику - опію екстракційного.

Вартість вилученого «товару» (більше трьох тисяч доз) за цінами «чорного» ринку становить понад 500 тис.грн.

Вироком суду трьох учасників ОЗУ визнано винними за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів) та ч.3 ст.311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. Організатора протиправної оборудки засуджено до шести років позбавлення волі та частково приєднано до основного терміну відбування покарання. Його спільників засуджено від двох з половиною до п’яти років ув’язнення.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2013, 13:44 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації