Вхід | Реєстрація

Розчищенні річки Кобелячок припинили через брак коштів

Розчищенні річки Кобелячок припинили через брак коштів

Жителі міста Кобеляки та сусіднього із райцентром села Підгора вже близько п’яти років спостерігають за процесом розчищення місцевої річки Кобелячок. Епопея ця відбувається по всіх правилах української системи освоєння бюджетних коштів, тобто із вольовими рішеннями окремих чиновників хронічним дефіцитом коштів, скандалами, пов’язаними із вирубкою дерев та навіть кримінальними справами. За всі ці довгі п’ять років річку розчистили метрів на п’ятсот. А потрібно — кілька кілометрів. Неважко підрахувати, що при таких темпах робіт проект завершать за півстоліття. Тобто, можна буде сміливого розпочинати розчищення з «чистого аркуша». А ефективність використання грошей платників податків стрімко наблизиться до нульової позначки.

Єдиною світлою плямою у цьому процесі є участь у ньому місцевої громади. Мова йде про ініціативну групу кобелячан, яку очолює підприємець Юрій Срібний. Люди, побачивши, що бюджетне фінансування робіт припинилось, вирішили продовжити розчищення річки самотужки. Кобелячани не лише виходили на суботники, прибирали сміття та садили деревця. Вони ще й організували збір коштів серед місцевих підприємців. І зібрали майже тридцять тисяч гривень. За ці гроші місцяни змогли найняти екскаватор, трактор і кілька самоскидів. При цьому за цінами цілком адекватними, а не за «космічними», звичними для освоєння бюджетних коштів. У всякому випадку, перевірка розцінок на послуги техніки, яку залучив Юрій Срібний, скажімо на сайті jcb-arenda.com.ua спеціалізованої організації це підтверджує. Крім того, кобелячани виявили, що в районі є не лише трактори та «Намази», а й суперсучасні плаваючі екскаватори. Ця унікальна техніка вже кілька років знаходиться в райцентрі і належить бізнесмену Юрію Турнікову. Цей екскаватор теж вдалося залучити до роботи, причому за символічну орендну плату.

У результаті кобелячани змогли й майже 100 метрів річки розчистити, .і навіть пляж облаштувати.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2013, 11:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації