Вхід | Реєстрація

Засуджено мешканця Полтави за неправдиве повідомлення про замінування квартири

Засуджено мешканця Полтави за неправдиве повідомлення про замінування квартири

Набув чинності вирок Октябрського районного суду м.Полтави, стосовно місцевого мешканця, який у липні 2012 року анонімно зателефонував до чергової частини МВС та повідомив, що у Полтаві, в одній з квартир житлового будинку він заклав саморобний вибуховий пристрій.

Після отримання інформації за вказаною адресою одразу виїхали оперативні групи СБУ, МВС, МНС. Вибухотехніки оглянули будинок, утім жодних вибухонебезпечних пристроїв чи вибухових речовин не виявили.

Того ж дня співробітники УСБУ в Полтавській області встановили та спільно з працівниками УМВС затримали «жартівника». Ним виявився мешканець цієї ж квартири, 34-річний непрацюючий полтавець. З’ясувалось, що після вживання спиртних напоїв чоловік посварився зі своєю співмешканкою і вирішив налякати жінку, сказав їй, що виготовив вибухівку. Для переконливості він продемонстрував два згортки з фольги, які були обмотані дротом. Після таких погроз нетверезий чоловік зателефонував на «102» та повідомив про вибухівку.

Рішенням суду правопорушника визнано винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.Крім цього, суд постановив стягнути з правопорушника 4 тисяч гривень на користь держави за проведення експертизи та судових витрат.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2013, 14:22 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації