Вхід | Реєстрація

Полтавець, який скоїв вбивство, сам здався міліції

Полтавець, який скоїв вбивство, сам здався міліції

Рівно добу після скоєного вбивства 44-річний полтавець переховувався в лісовому масиві Полтавського району, після чого вирішив здатися правоохоронним органам.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Полтавського міського управління міліції Геннадія Бендрика, вбивство в Полтаві 13-го серпня можна вважати розкритим. «Підозрюваний повністю визнав свою вину та дає свідчення слідчим, - говорить Геннадій Іванович, - з потерпілим його пов’язувала давня дружба, проте з весни між ними виникла суперечка через гроші.»

Як було встановлено під час розслідування кримінального провадження, 13-го серпня близько 19-ї години вечора 32-річний чоловік черговий раз зателефонував до 44-річного товариша аби той негайно віддав йому 10 000 доларів США. Зі слів підозрюваного, гроші від нього вимагали незаконно, адже ніяких боргів він перед потерпілим раніше ніколи не мав. Під час конфлікту потерпілий взяв зі свого автомобіля травматичний пістолет та вистрелив ним в ногу опонента, після чого останній забіг до свого будинку, вхопив мисливську рушницю та вистрелив у відповідь, вціливши у спину молодика.

«Після скоєного я втік з дому та вирішив сховатися в лісі, а наступного дня здався міліції, - говорить чоловік, якого підозрюють у вбивстві, - я дуже шкодую, що так вчинив…»

Як зазначив Геннадій Бендрик, потерпілий ніде не працював, раніше був засуджений за розбійний напад, неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. «Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство, - говорить керівник міської міліції, - за скоєне чоловік понесе покарання у вигляді до 15-ти років позбавлення волі. Рушниця, з якої було скоєно вбивство, вилучена та буде направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Наразі слідство встановлює всі обставини даного кримінального правопорушення».


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2013, 17:05 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації