Вхід | Реєстрація

Багатодітну сім’ю у Пирятині позбавили першочергового права на житло

Від Прем’єр-міністра України, Президента України, Полтавської облдержадміністрації та міської влади м. Пирятина вимагають поновити виключену зі списку на безкоштовне отримання житла родину Брама у Пирятині. Ще на початку січня 2010 року багатодітна сім’я Брама стояла першою в черзі на отримання додаткової житлової площі в добудованому на кошти держави багатоповерховому будинку. По-перше, родина має десять дітей, по-друге, мати дітей - Брама Раїса Іванівна - має статус Матері-Героїні(єдина на всю Пирятинщину). Родина проживає в будинку з площею всього 48 кв. м. – це по 4 кв. м. на особу, хоча за законодавством мінімальна житлова площа на одну людину становить 13 кв. м.
Як розповів голова родини Юрій Брама "2 січня, ми через знайомих дізналися, що ми в черзі на обіцяну квартиру чомусь перемістилися з першого місця на 11те (а держава викупила 10 квартир). Ми звернулися до голови Пирятинської райдержадміністрації Василя Митропана та до заступника міського голови Пирятина, який очолює комісію по розподілу державних квартир, Василя Плужніка з проханням пояснити ситуацію. Голова райдержадміністрації зі словами "Ідіть к чортової матері" вигнав нас з дружиною зі свого кабінету. А голова комісії Плужник запропонував в замін на квартиру, щоб ми віддали державі свій дім, а це означає знову залишитися в тісноті.
Ми особисто зверталися до Президента Ющенка про допомогу у вирішенні наших житлових проблем, нас від футболили до голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, а той в свою чергу – до голови райдержадміністрації Митропанова, але питання не вирішувалося. І от коли ми побачили можливість отримати від держави додаткові метри, звідкілясь взялись невідомі 10 родин, а нас фактично викинули на вулицю – зазначив голова родини Юрій Брама.
11 січня "оновлені" списки без родини Брами будуть направлять у Київ на остаточне затвердження Кабінетом міністрів України.
Брами заявляють що змушені брати дітей і замість того щоб відправляти їх у школу, будуть добиватись своїх законних прав.
Голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Черняков, коментуючи ситуацію, зазначив: "Хочу запитати у Президента Ющенка і в його поплічників на місцях - Асадчого та Митропана – такими кроками ви дбаєте про українські сім’ї? Такими заходами ви хочете стимулювати народжуваність в Україні? Спитаю і Прем’єр-міністра Тимошенка: невже так по всій Україні викидають багатодітні сім‘ї зі списків, а ставлять замість них у чергу близьких родичів, міліцію та міських чиновників?
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" вимагає від Прем’єр-міністра України, Президента України, Полтавської облдержадміністрації та міської влади м. Пирятина поновити родину Браму в черзі за житлом та надати законні метри для багатодітної сім’ї"

Автор: www.poltava.svoboda.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2010, 16:30 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації