Вхід | Реєстрація

Два кавуни

Рік тому давній і дуже хороший друг автора статті поділився своїми роздумами про власне ставлення до грошей. Він уже давно став доларовим мільйонером. І має всі можливості стати мультимільйонером. Та не хоче. Натомість вирішив «зав’язати» із великим бізнесом, збудувати собі «хатинку» на березі Чорного моря і ловити рибку-барабульку, спостерігаючи за тим, як інші будь-що прагнуть стати мільярдерами. Так ось він розповів: «Ось, скажімо, є в мене кавун. Великий і смачний. Я його з’їм, наїмся і отримаю задоволення. У принципі, зможу з’їсти і другий великий кавун. Та задоволення від цього не отримаю. Більше того, живіт заболить».

Коли спостерігаєш за тим, що нині відбувається в Україні, створюється враження, що люди один поперед одного намагаються з’їсти якнайбільше кавунів. Інший друг, далеко не мільйонер, поділився враженням від того, як днями влаштовував сина в гуртожиток одного з полтавських вузів. Із дитини, крім медичної довідки з кобеляцької лікарні, почали вимагати ще цілу купу інших «справок». Аж до довідки з газової служби про вміння користуватися газовою плитою. І за все це потрібно платити. Щоб приписатись в «общазі», паспортистці теж потрібно заплатити «тридцятку». При цьому ні чека, ні прибуткового ордера не дають. Вимагають грошей і все. Тому що дуже люблять кавуни.

І так — скрізь. Розповіді про якісь безкоштовні послуги, котрі надають державні установи, усе більше й більше нагадують казочку для малят. Та й малятка вже в неї не вірять. Адже бачать, як віддають гроші «на кавуни», починаючи вже з дитячого садочка.

Що ж, українцям є з кого брати приклад. Протягом усієї сучасної історії незалежної України ще не було високопоставлених чиновників, включаючи президентів, які б не любили кавуни. У одного — зник чорноморський флот, у другого — зять став мільярдером, у четвертого — син із друзями багатіють не по годинах, а по хвилинах. Хоча, ні, третій любив мед, а не кавуни. Ну, то — окрема історія. Чоловік сам не зрозумів, як у владу потрапив.

Я б ото спеціальний тест для всіх чиновників та депутатів запровадив — кавуновий. Як з’їсть чоловік скибочку-дві, то й годиться для служіння народу. А як захоче більше, то нехай іде баштанні культури вирощує.

Цікаво, а у Віктора Федоровича живіт не заболить?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 серпня 2013, 09:34 | Полтавщина | Редакційна
1. шофер / 30 серпня 2013, 10:32
Тебе, переводняк, ці проблеми колишуть менше за любого іншого. Уяснив? А тепер вали на всі чотири.
2. Микола Гузченко / 30 серпня 2013, 11:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ваділа написав такі гарні, дохідливі, змістовні камєнти про банківські карточки, що я аж зрадів і подумав, що у нього з’явилися звідкись мозги. Аж ні. Далбайобом був - далбайобом і лишився.
3. Чудо Юдо / 30 серпня 2013, 12:03
Так це не Воділа, це якийсь інший, по ходу. У цього стиль писання інший, до того ж того я хоч трохи розумів, я суть коментів цього щось не уловлюю...
Хоча може це якась дивна реінкарнація старого Водія?..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації