Вхід | Реєстрація

Камери відеоспостередження допомогли знайти украдений велосипед іноземця

Камери відеоспостередження допомогли знайти украдений велосипед іноземця

Нещодавно до Київського районного відділу міліції міста Полтави за допомогою звернувся двадцятишестирічний іноземець, студент одного із вищих навчальних закладів Полтави. Хлопець повідомив, що незнайома особа викрала у нього велосипед вартістю близько тисячі гривень.

Подія сталась серед білого дня на автомийній станції, яка розташована по вулиці Зіньківській. «Я приїхав до знайомого у справах, - розповідав потерпілий хлопець міліціонерам, які прибули на виклик, - велосипед залишив поблизу вхідних дверей. Коли через деякий час повертався, то його уже не було». Хоча під час скоєння крадіжки на автомийці знаходилось чимало людей, однак, ні сам потерпілий, ні працівники, ні відвідувачі ніяких підозрілих осіб, які б підходили до велосипеда, не бачили.

У даному випадку правоохоронцям знову стали у нагоді камери відеоспостереження, які турботливі власники автомийки встановили у приміщенні та на вулиці поблизу. На відео з камер працівники міліції змогли побачити момент крадіжки велосипеда і особу, яка скоїла цей злочин. «Хоча з відео ми і отримали «обличчя» злодія, однак, встановити його особисті дані було не так просто, - розповідає оперуповноважений Київського райвідділу міліції капітан міліції Дмитро Строгін. – На допомогу прийшов один із працівників мийки, який впізнав у злодієві колишнього працівника автомийої станції. Його точних даних він також не знав, однак, повідомив, що той раніше притягувався до кримінальної відповідальності».

Отримавши подібну інформацію, оперативники відразу почали працювати із власними базами даних та «співставляти» обличчя злодія, яке отримали із камер відеоспостереження, із наявними там фото. Робота у даному напрямку досить скоро дала свої результати. Було встановлено, що підозрюваним є мешканець міста Полтави, 1976 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок.

Після затримання полтавець свою вину повністю визнав, адже, заперечувати свою причетність до скоєння злочину за наявності відео з камер спостереження було просто нерозумно. «Я проходив повз автомийку і побачив цей велосипед, - пояснював він свої дії працівникам міліції. – Поблизу нікого не було, тому я відвів його на декілька метрів, сів і поїхав». Того ж дня, злодій продав велосипед своєму знайомому за сто гривень.

Наразі відносно полтавця розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За скоєний злочин йому загрожує чималий штраф, виправні роботи на строк до двох років або позбавлення волі на строк до трьох років.


Автор: Володимир Пасічко, Київський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2013, 17:18 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації