Вхід | Реєстрація

В Полтавському районі чоловік жорстоко познущався над лелекою

В Полтавському районі чоловік жорстоко познущався над лелекою

Здавна на Україні вважалось – щасливий той двір, де звела гніздо лелека, бо то священний птах, а хто його зруйнує – чекай нещастя. Мешканці села Мачухи Полтавського району кожного року раділи, коли до їхнього села прилітав лелека, який звів гніздо на водонапірній вежі. Особливо люди пишались тим, що той лелека занесений до Червоної книги України (Лелека сірий – лат. Grus grus).

Та одного дня місцеві жителі виявили, що птах зник і тривалий час не з’являється, про що і вирішили повідомити правоохоронцям.

Начальник Полтавського райвідділу міліції Віктор Самсоненко доручив працівникам сектору дільничних інспекторів міліції провести перевірку по даному зверненню. Правоохоронці провели розслідування, в ході якого був затриманий 31-річний місцевий мешканець, який ніде не працював та мав судимості за крадіжки. Під час розмови з міліцією чоловік визнав, що 5 вересня він виліз на водонапірну вежу, де умертвив птаха, скрутивши йому шию. Після цього чоловік забрав птаха додому та вжив його в їжу.

Як пояснив затриманий, на такий жахливий вчинок його штовхнув голод, оскільки останній ніде не працює та засобів для проживання немає. Харчувався чоловік переважно сезонними продуктами - яблукам та грушами, які росли в нього на подвір’ї.

Як повідомив Віктор Самсоненко, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Ведеться досудове розслідування.


Автор: Лілія Овчаренко, Полтавський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2013, 14:32 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації