Вхід | Реєстрація

Звітність про використання РРО в період персоналізації касової техніки

З 1 січня цього року введено в дію окремі норми Закону України від 06 липня № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо подання до органів доходів і зборів електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій.

Згідно з зазначеними нормами суб’єкти господарювання здійснюють перехід з подання щомісячної звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій за формою ЗВР-1 на подання контрольно-звітної інформації в електронній формі до Системи зберігання та збору даних РРО Міндоходів за технологією Національного банку України.

В період до підключення до Системи (персоналізації) суб’єкт господарювання подає звіт за формою ЗВР-1 до 15 числа місяця, наступного за звітним.

Після підключення до Системи, тобто за період, що настав після місяця, у якому проведено персоналізацію, припиняється подання паперової звітності і контрольно-звітна інформація передається лише до Системи зберігання і збору даних РРО в електронному вигляді.

За місяць, в якому проведено підключення до Системи (персоналізацію), суб’єкт господарювання у термін до 15 числа наступного місяця, подає звіт ЗВР-1 з зазначенням обсягів розрахункових операцій за період звітного місяця до дня проведення персоналізації і відповідно початку електронного звітування.

У разі допущення помилок при поданні звітності, (наприклад) дублювання інформації, суб’єкту господарювання необхідно самостійно виправити помилки та (з метою подальшого занесення до бази даних коректної інформації про виторги) письмово повідомити про це податкову інспекцію.

Звітність за формою ЗВР-1 подають щомісячно суб'єкти господарювання, яким відповідно до Закону № 265 проводять розрахункові операції без застосування касових апаратів, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Кременчуцька ОДПІ звертає увагу користувачів касової техніки на те, що з 1 жовтня цього року ті моделі касової техніки, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів в електронному вигляді, будуть вилучені з Державного реєстру. У разі подальшого використання таких РРО, будуть вживатися заходи щодо примусового скасування їх реєстрації.

Крім того, пам’ятайте, що аби звітувати з РРО в електронному вигляді необхідно мати право на звітування в електронному вигляді. Для цього необхідно укласти договір з податковою інспекцією про визнання електронної звітності та отримати ключі шифрування електронних цифрових підписів, які надаються безкоштовно за адресою податкової міста: вул. Жовтнева, б. 43, кім. 205.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2013, 14:52 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації