Вхід | Реєстрація

Правом на податкову знижку можна скористатися до 31 грудня

Податкова знижка – це право платника податків зменшити дохід у вигляді заробітної плати на дозволену суму витрат.

Найчастіше до Кременчуцької ОДПІ звертаються громадяни з метою отримання податкової знижки за навчання. Скористатися правом на податкову знижку можна лише за наявності підтверджуючих документів про понесені витрати (тобто квитанцій про сплату). Крім того, потрібен договір про надання освітніх послуг та довідка з учбового закладу про  тривалість навчання.

Право на податкову знижку за навчання триває до кінця року. Тому тим громадянам, які бажають скористатися таким правом, необхідно до кінця 2013 року звернутися з відповідним переліком документів до Кременчуцької ОДПІ на адресу: вул. Красіна, б. 76, секція №8.

Кременчуцька ОДПІ звертає увагу - правом на нарахування податкової знижки в поточному році можна скористатися тільки за один попередній рік.

Питання податкової знижки стосується і тих громадян, які придбали житло за іпотечним кредитом.

Кременчуцька ОДПІ нагадує:

1.податкова знижка надається виключно резиденту України, який має ідентифікаційний код.

2. Отримати податкову знижку можуть громадяни, які працюють за трудовим договором або за наймом, отримують офіційну заробітну плату та сплачують із неї податки. З цього випливає, що приватні підприємці позбавлені такого права.

3. Податкова знижка надається тільки громадянам, прописаним у житлі, яке куплене в кредит.

Якщо Ви відповідаєте вищезазначеним умовам - готуйте пакет документів, заповнюйте податкову декларацію з додатком №6 до неї, вирушайте до своєї податкової інспекції, подавайте декларацію з копіями необхідних документів і протягом 60 днів після подачі документів держава поверне Ваші гроші! Зробити це можна до 31 грудня.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2013, 13:17 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації