Вхід | Реєстрація

Аліна Довбня: «Ми б звернулися у благодійний фонд у Києві, але не знаємо, як це зробити»

У Кобеляцькому районі з ініціативи засобів масової інформації розпочалася чергова компанія по збору коштів на лікування 23-річної жительки Кунівки Марини Кущинської. Дівчина рік тому потрапила у страшну катастрофу і дивом вижила. Родичі вже витратили на лікування Марини більше ста тисяч гривень. Професійність медиків та резерви молодого організму допомогли дівчині перебороти наслідки кількох дуже тяжких травм. Та їй ще потрібно здолати інфекцію, що вразила скалічене тіло та пережити кілька операцій по встановленню ендопротезу. На це теж потрібні гроші, близько 50 тисяч гривень. Всі фінансові резерви родичів давно вичерпались і вони через ЗМІ попрохали допомоги у людей.

До цього протягом року кобелячани вже збирали гроші на порятунок Діми Рибки, Яни Кісіль, Максима Якименка та Валерія Зеленського. Безумовно, зібрати суми, необхідні для лікування в повному обсязі, жителі району не змогли. Та їх допомога не була дремною. Хтось із хворих одужав повністю, дехто після лікування відчув покращення. Під час збору коштів на лікування Яни Кісіль допомогу надав і один із Всеукраїнських благодійних фондів.

Родичі Марини Кущинської теж висловлюють готовність звернутися до керівництва одного чи кількох благодійних фондів. Адже вони розуміють, що громада навряд чи назбирає для них необхідну суму грошей. Мама дівчини, Аліна Довбня говорить: «Ми б звернулися у благодійний фонд у Києві. Але не знаємо,  як це робити».

Дійсно, така проблем існує. Звичайним громадянам важко второпати, як писати банальну заяву, не говорячи вже про повідомлення електронною поштою. Крім того, люди не розуміють різниці між благодійними організаціями, кожна з яких має свої напрями діяльності. Фонди різняться навіть за географічними ознаками. Так, благодійний фонд Івана Фурсіна в основному працює на півдні України, Фонд Рената Ахметова охоплює всю державу. Дехто надає допомогу лише обдарованим дітям, інші підтримують інвалідів.

Перші п’ятсот гривень на лікування Марини Кущинської вже зібрані. Залишилось ще 49500. А можливо хтось таки допоможе людям знайти благодійний фонд?


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2013, 19:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації