Вхід | Реєстрація

Кличко як тест на патріотизм

У суботу, пізно ввечері, українець Володимир Кличко б’ється з росіянином Олександром Повєткіним. Це — не просто бій, на який чекали п’ять років. У світлі торговельної війни з Росією це — ще й з’ясування стосунків між двома державами. Як у давні часи від кожного ворогуючого війська відправляли по найсильнішому воїну для сутички сам на сам. Перемога, звичайно ж, не дозволить нам виграти війну, але принесе, принаймні, моральне задоволення.

Протягом поєдинку наш боксер кілька разів відправляє суперника в нокдаун, добряче настукує йому по голові і, зрештою, виграє бій. Нехай не нокаутом, але за одностайним рішенням усіх трьох суддів. І тут починається найцікавіше.

По-перше, неприємно вражає реакція росіян. Коли Кличко в мікрофон звертається до глядачів, його зустрічають свистом. Важливе уточнення: бій відбувається в Москві. Після поєдинку в усіх соціальних мережах наші російські друзі нарікають на погане суддівство і запевняють, що їх Саша, насправді, переміг. А Кличко — не боксер і, тим більше, не чемпіон.

Та ще більше дивує реакція своїх, українців. Замість того, щоб радіти черговій перемозі Володимира над дійсно сильним суперником, вони… поливають Кличка не гірше за північних сусідів.

— Що той Кличко? Дванадцять раундів пообнімався — і він тіпа чемпіон! — говорить у неділю на футболі один із молодих новосанжарців.

— І мені не понравилось, — додає літній уболівальник, який не пропускає жодної гри обласної команди.

Одразу ж розмова заходить про те, що брати Клички, насправді, убивають світовий бокс. Стиль у них невидовищний, боксують вони дуже обережно і академічно. І, звичайно ж, при цьому неодмінно згадують Майка Тайсона.

— Оце був боксер!

Після цього діалогу спеціально зайшов на Ютуб і подивився кілька боїв Тайсона. Так, дійсно видовищно. Так, не академічно. Так, Тайсон був гарним боксером. Це — з точки зору шанувальника спорту.

А з позиції патріота мені набагато ближчі та дорожчі брати Клички з усією їхньою німецькою педантичністю та академічністю. Адже це на честь Віталія та Володимира на найвідоміших аренах світу лунає Гімн України. Це вони після перемог підіймають над головою синьо-жовтий прапор. І це вони, щоб там хто не говорив, сьогодні — найсильніші боксери світу! Цим не можна, цим потрібно пишатися!

Нам біля телевізорів не потрібно місяцями тренуватися. Не потрібно виходити на ринг та витримувати удари суперників. Нам навіть не потрібно перемагати. Варто просто трохи покопатися в собі і знайти бодай дещицю гордості та патріотизму.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2013, 09:37 | Полтавщина | Редакційна


1. Чудо Юдо / 11 жовтня 2013, 10:01
Це — не просто бій, на який чекали п’ять років. У світлі торговельної війни з Росією це — ще й з’ясування стосунків між двома державами

Ну поясніть мені тупому: яке в біса має відношення перше до другого? Авторе, Вам нічого робити, аніж все на світі зводити до політики?

Варто просто трохи покопатися в собі і знайти бодай дещицю гордості та патріотизму.

А може варто просто вболівати за улюблену команду, улюбленого боксера, дивитися видовище і отримувати від цього задоволення — взагалі то заради видовищ і були всі спортивні змагання придумані, ну аж ніяк не заради вирішувань якихось політичних проблем. З таким настроєм, шановний Володимир, Вам на кожній грі із німцями потрібно кричати "Ура, за Батьківщину! Геть фашистів!" (хоча ваші мотобольщики нещодавно таке німцям і ляпнули), на змаганнях із французами матюкати їхнього Наполеона, а монголів і італівців взагалі лупцювати в провулках за їхніх Тимучина і Цезаря, які сюди лізли.
Ах так, не забудьте облаяти поляків, коли вони приїдуть в Санжари на мотобол - згадайте їм за Річ Посполиту і панство. Адже політика - це неодмінна складова спорту! Спорт взагалі має бути лише в політичному контексті, сам по собі спорт нічого не значить!
Я на правильному шляху, Володимире?
2. New York / 11 жовтня 2013, 23:41
1. Чудо Юдо пише:
«Ну поясніть мені тупому: яке в біса має відношення перше до другого?»

А шо тут пояснювати! Україна і Росія — вороги. Ти хіба не знав? І Кличко пиздив Повєткіна за неньку Україну, а не за 17 лімонів і пояс. От після його перемоги усі гімнопатріоти і вздрочнули, узрівши у цьому якесь майже космічне послання.

Мені жаль читачів, які прочитали цю шизоїдну статтю.
3. Микола Гузченко / 12 жовтня 2013, 02:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Колись компартія була. Так от тоді було заборонено мати власну думку. Інакомисліє офіційно вважалось злочином. Кожен повинен був радіти, веселитися, пишатися, любити і ненавидіти, хвалити і критикувати лише в установленому партією порядку. Маєш власну думку - получай пизди.
Автор статті був би ідеальним кандидатом в райком комсомолу.
А ще прикольне обурення Майстра тим фактом, що Кличка освистали. Цікаво, а якби бій у Києві був - чи не твої побратими горланили б щось на кшталт "Бий москаля!"?
4. Ясен / 12 жовтня 2013, 21:33
3. Микола Гузченко пише:
« Цікаво, а якби бій у Києві був - чи не твої побратими горланили б щось на кшталт "Бий москаля!"?»
Так точно ,горлопанили б.А що тут такого?Гра на виїзді.
5. шофер / 12 жовтня 2013, 21:52
4. Ясен пише: «А що тут такого?»
діствітєльно... нормальна реакція, якою вона і повинна бути
6. Майстер / 13 жовтня 2013, 01:12
1. Чудо Юдо пише:
«З таким настроєм, шановний Володимир, Вам на кожній грі із німцями потрібно кричати "Ура, за Батьківщину! Геть фашистів!" »

А я десь у тексті чимось образив росіян? Чи підштовхував до цього читачів?
А-а-а! Зрозумів. Для вас бути патріотом - це автоматично означає когось зненавидіти. Ні, насправді. Французи, монголи та італійці можуть спати спокійно. Не фантазуйте так вже надміру.
7. Майстер / 13 жовтня 2013, 01:18
2. New York пише:
«А шо тут пояснювати! Україна і Росія — вороги. Ти хіба не знав?»

Звичайно, вороги. При чому історично. При чому вони українців вбили явно більше, ніж козаки - росіян.
Але теми це не стосується. У тексті взагалі-то йшлося про торгівельну війну, яка прямо оголошена Росією сьогодні.
8. Майстер / 13 жовтня 2013, 01:20

2. New York пише:
«От після його перемоги усі гімнопатріоти і вздрочнули, узрівши у цьому якесь майже космічне послання.»

Ти, як завжди, вишуканий, Саню. І напрочуд проникливий. Не знаю, не знаю, може я якийсь не такий, але в моєму випадку все обійшлося без рукоблудства. Напевно, ти іще не так добре вивчив гімнопатріотів.
9. Майстер / 13 жовтня 2013, 01:32

3. Микола Гузченко пише:
«Автор статті був би ідеальним кандидатом в райком комсомолу.»

Може й так. Я лише до "жовтенятка" Союз застав.
Я писав не про смаки. Писав про гордість за іншого українця, який зробив твою країну відомою не лише завдяки Чорнобилю. Якось так.
І ще. Ті люди нарікали на бій не тому, що вони насправді вболівають за Повєткіна, Тайсона чи Хея. Ні. Це (як на мене) просто риса така, не дуже хороша - невміння радіти. "Ну, виграли наші у Польщі, так всього ж 1:0...", "Ну переміг Кличко Повєткіна, так не нокаутом же ж". Отакі, бачте, максималісти!
10. Майстер / 13 жовтня 2013, 01:37
3. Микола Гузченко пише:
«А ще прикольне обурення Майстра тим фактом, що Кличка освистали. Цікаво, а якби бій у Києві був - чи не твої побратими горланили б щось на кшталт "Бий москаля!"?»

Горлали б - були б так само неправі. Я вважаю, що є певні неписані правила. У боксі, футболі, інших видах спорту. Під час матчу можна освистувати суперника, щоб психологічно на нього натиснути, деморалізувати. Це такий засіб. Можливо, не дуже хороший, але як є. А от свист після гри, як на мене, це вже зовсім інше. Це вже неповага до переможця (чи переможеного), який чесно виграв (програв) у двобої.
11. Чудо Юдо / 13 жовтня 2013, 01:40
6. Майстер пише:
«Для вас бути патріотом - це автоматично означає когось зненавидіти.»

А для вас бути патріотом - це приклеювати будь-які події в світі до сраної політики, вибачте за вираз. Побив Кличко Повєткіна - значить це дзеркало торгівельної війни між Україною і Росією! Яке відношення має одне до іншого? Задаю це питання вдруге.

Спорт є спорт - це досягнення фізичних і моральних можливостей окремих людей. А ще це - видовище для всіх інших людей. Але аж ніяк не політичний плацдарм. Аж ніяк. Люди ідуть на бокс - хочуть бачити видовище, бій, битву між двома майстрами! І прості люди не утотожнюють це із політичними іграми двох країн, вони навіть не задумалися поєднати це, як зробили Ви. Кличко бився невидовищно - і це є так, невидовищно. А люди хотіли зрєліщ. Вони не хотіли щоб Кличко своїм кулаком пришиб клятих москалів і принизив їх у політично-торгівельних іграх із Україною, вони хотіли щоб Кличко гарно натовкмачив пику Повєткіну - дядьку, який хотів його побити і відібрати його чемпоінські звання. І Кличко це зробив. І обговорюють люди саме це. Але не "з’ясування стосунків між двома державами", аж ніяк.
12. stogryven / 13 жовтня 2013, 02:07
Та в рот йому кіло печення
13. Ясен / 13 жовтня 2013, 10:45
9. Майстер пише:
« Отакі, бачте, максималісти!»
Так і є.Але свист після бою стосувався обох бійців.Один(Повєткін) виявився значно слабішим суперника,інший (Кличко) використав його як трепель.А свист в бік Віталія був зовсім не тому ,що він чудовий український боксер,а тому що він не нокаутував очевидно слабшого супротивника.В площині "війн" уболівальників,це нормально.
10. Майстер пише:
«Горлали б - були б так само неправі. Я вважаю, що є певні неписані правила»
Володю ,а не дуже багато правил?
8. Майстер пише:
«. Напевно, ти іще не так добре вивчив гімнопатріотів.»
А що тебе дивує?Вони ,оті "громадяни світу",вивчають-вивчають,а мають лише двійки.Не дано.
14. Микола Гузченко / 13 жовтня 2013, 12:26
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
13. Ясен пише:
«свист в бік Віталія»

Ггггг... Кличко як тест на долбоєбізм.
Кличка освистали під час його промови. Будь-якому ідіоту ясно, що цей свист більше нікого не міг стосуватися. А мені незрозуміло, чому цілком очікувана реакція прям вразила Майстра. А як ще могло бути? Бій не викликав у росіян поваги до Володимира - от вони це й показали. Якби виступав Путін - його б теж освистали. Це неприємно, але закономірно. Нічого дивного тут немає.
9. Майстер пише:
«люди нарікали на бій не тому, що вони насправді вболівають за Повєткіна, Тайсона чи Хея.»

Так а вони не зобов’язані любити бої братів і їх самих! Тут не в любові до Повєткіна чи Хея діло. Їм просто не подобаються такі бої. Вони оцінюють бійця об’єктивно, без рожевих окулярів патологічного "патріотизму". Гордість за країну і нашого хлопця не повинна сліпити очі! Он росіяни теж чмирять на форумах Повєткіна, а Валуєва взагалі мішають з гімном. Бо є за що. І це нормально.
Треба, Вова, поважати інакомисліє, тим паче коли ми говоримо про людські почуття. Якщо у людини не виникає почуття гордості чи любові - то це її право.
15. New York / 13 жовтня 2013, 12:52
8. Майстер пише:
«може я якийсь не такий, але в моєму випадку все обійшлося без рукоблудства»

Коли журналіст із багаторічним стажем робить вигляд, що незрозумів простої метафори, це свідчить про його неспроможність відповісти по суті.
16. Чудо Юдо / 13 жовтня 2013, 19:30
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
До речі, Майстре, чули що ФАРЕ рекомендувала заборонити червоно-чорний прапор, портрети Шухевича і Бандери на під час всесвітніх футбольних матчів. І знаєте чому? Бо дебіли-вболівальники, якогось фіга перли ці речі на стадіон, вивішували на всю, а другі дебіли-вболівальники біля них "зігували". Це відбулося раз-вдруге, а на третій раз ФАРЕ вирішила, що Шухевич та Бандера - "неонациські пики". І по всьому світі покотилася така чутка.
Бачите, що відбувається, якщо до купи мішати спорт і політику? Поясніть мені дурному, яке відношення до футболу мали Шухевич, Бандера та червоно-чорний стяг? На який біс їх перли туди? Щоб тепер вся Європа думала, що символи УПА — це символи фашизму? А прості європейці наврят чи будуть дуже уважно читати історію України щоб відділити мухи від котлет.

Придурки...
17. Микола Гузченко / 14 жовтня 2013, 01:05
Посилання на www.youtube.com
Послухайте монстра. Просто кайф.
18. New York / 14 жовтня 2013, 08:27
16. Чудо Юдо пише:
«ФАРЕ вирішила, що Шухевич та Бандера - "неонациські пики"»

Ні. Вони вирішили, що під цими прапорами ходять неонацисти. І не безпідставно.
19. ГІСТЬ / 14 жовтня 2013, 09:46
Бій чудовий. Кличко гордість держави як і Шухевич, Бандера. Всим раджу гордитися, а не поливати лайном один одного, показуючи які недоумки. Хтось з Вас захистив аби один раз свою державу, місто чи село в якому проживаєте, вийшовши на протест, акцію, надрукував від свого імені все те, що дума. Навряд. Висновок: за кожну репліку, яка пороче славні імена наших героїв Вас шановні потрібно... Будьте людьми, а не дибілами, які сидячи за компом міркують так, що соромно перед дітьми, яких потрібно навчать патріотизму, любові до держави і звичайно любові до ближнього. Всих зі святом!
20. Чудо Юдо / 14 жовтня 2013, 10:41
19. ГІСТЬ пише:
«Висновок: за кожну репліку, яка пороче славні імена наших героїв Вас шановні потрібно... »

Ану, шановний, покажіть мені якусь мою репліку, якою я порочив імена наших(ваших?) героїв. Дуже цікаво.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації