Вхід | Реєстрація

У Полтаві неповнолітній серед білого дня намагався пограбувати гіпермаркет

У Полтаві неповнолітній серед білого дня намагався пограбувати гіпермаркет

Працівники управління Державної служби охорони у Полтавській області затримали грабіжника, який зумів викрасти декілька дорогих годинників із одного з гіпермаркетів міста Полтава. Спроба зловмисника втекти з награбовамим виявилась невдалою – міліціонери, які оперативно прибули за викликом, разом з охоронцями магазину наздогнали його та одягли кайданки.

Сигнал про спрацювання тривожної сигналізації надійшов на пульт чергової частини управління Державної служби охорони у Полтавській області близько дев’ятої ранку. «Коли ми прибули до входу супермаркету, то невідомий чоловік саме вибіг із магазину, за ним бігли охоронці, - розповідає молодший інспектор групи затримання старший прапорщик міліції Анатолій Михно. – Ми вискочили із автомобіля та також почали переслідувати злочинця. Коли він втікав, то на ходу викидав з кишень викрадені годинники».

Як виявилось при подальшій роботі правоохоронців на місці події, хлопець просто розбив скло вітрини невеличкого павільйону та забрав звідти перші-ліпші годинники, які потрапили під руку. Одна із прибиральниць гіпермаркету стала свідком скоєння злочину. «Я почула дуже сильний звук від удару, - розповідала працівникам міліції Лідія Іванівна. – Коли подивилась у той бік, то побачила молодого хлопця, який швидко забирав годинники з вітрини та ховав у кишені. Це продовжувалось декілька секунд, після цього він побіг до виходу».

Молодий хлопець, 1996 року народження, якого затримали «на гарячому», свою провину повністю визнав та розповів працівникам міліції, що під час скоєння пограбування розраховував на швидкість своїх дій.

Наразі, слідчим Київського районного відділу міліції міста Полтави розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 15 та частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (замах на пограбування). Шість годинників вартістю більш як дев’ять тисяч гривень найближчим часом будуть повернені власнику магазина, а зловмисника, який, незважаючи на свій юний вік, раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності, чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2013, 14:39 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації