Вхід | Реєстрація

Негода випробовує нерви

Останні дні 2009 року змусили нас похвилюватися. Негода 29-30 грудня вирішила випробувати нерви всім. Через перебої зі світлом під загрозою опинився черговий номер нашого тижневика.
Світла не було навіть у лікарні. У ті дні ми вислухали чимало скарг від тих, хто приїхав до поліклінічного відділення ЦРЛ. Бабуся з заплаканими очима прийшла прямо до редакції. Спочатку її агресію і невдоволення відчули і ми, та коли жінка зрозуміла, що світла немає у редакції, і ми теж потерпаємо від наслідків негоди, трохи заспокоїлася. «Цілий рік збиралася на обстеження в район, - говорила старенька. – Найняла машину, бо ж автобус їздить раз на тиждень, а як оце дороги позамітало, то й зовсім не доїжджає до нас. Просиділа під кабінетом ендокринолога цілий день, а світла не було. І що? Тепер хто знає, коли ще назбираю на машину і виберусь у Гадяч». З такими словами вона пішла. Єдине питання, яке залишилося без відповіді: чому так сталося, що діловий центр міста, де знаходяться життєво необхідні заклади, майже дві доби залишався без електроенергії? І це не вперше.
Відповідь на нього вирішили шукати у Гадяцькій філії ВАТ «Полтаваобленерго» і безпосередньо у її начальника.
«На 13 годину 29 грудня по області було відключено 1600 підстанцій, - говорить Юрій Сидорович Тарахкало. – Негода наробила багато неприємностей. Сильний вітер поламав дерева, порвав проводи. Відлига, а потім різке похолодання призвело до обледеніння електромереж. При найменшому пошкодженні спрацьовує автоматика, і подача електроенергії припиняється. Постійна проблема зі світлом у мікрорайонах Великого та Малого кругів, а також залізничної станції пояснюється старими трансформаторами. Того дня ремонтники вночі лазили по стовпах і вручну щупали кожен сантиметр електролінії, шукаючи причину. Візуально її знайти було неможливо. Знайшли і ліквідували. Знаю, що багато нарікань на нашу роботу, та все ж ми стараємося. Під час стихій працюємо і в день, і в ночі».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2010, 14:22 | Гадяч | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації