Вхід | Реєстрація

У Кременчуці дві жінки допомогли міліції затримати крадійок, які ошукували літніх людей

У Кременчуці дві жінки допомогли міліції затримати крадійок, які ошукували літніх людей

В будинки до своїх жертв вони заходили під приводом продажу продовольчих товарів.

Близько 16 години до чергової частини міста Кременчук зателефонувала 37-річна мешканка вулиці Республіканської, яка повідомила, що вона зачинила в квартирі свою сусідку та двох невідомих жінок, що намагалися її ошукати.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо – оперативна група Крюківського райвідділу та Кременчуцького міського управління.

Правоохоронцями було встановлено, що до 84-річної пенсіонерки завітали дві жінки невстановленої національності, та почали наполегливо запропоновувати їй придбати дешеве м'ясо, розміняти гроші, дати попити, тощо.

Всі ці дії викликали підозру у власниці оселі. Кмітлива жінка почала голосно розмовляти з небажаними гостями, аби привернути до себе увагу сусідів. На щастя, на її голос вийшла сусідка, яка мешкає поруч та іноді допомагала літній жінці в побуті. Остання зачинила ззовні сусідку з її візитерками, та викликала міліцію.

Затриманими виявилися мешканки Дніпропетровської області 24-х та 51-го років. Аби уникнути правосуддя, вони почали симулювати.

Вдавали з себе неосвічених (читати та писати не вміють), одна з них прикинулася хворою (але лікарі, яких було викликано на місце , ніяких відхилень у її здоров’ї не виявили), намагалися викликати до себе жалість (менша з них, мовляв, виховує сама п’ятьох дітей).

Тож тепер правосуддя має розібратися в даній ситуації та дати правову оцінку обом.

Наразі розпочато досудове слідство за частиною 1 статті 185 (крадіжка) та частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У разі доведення провини затриманих , найближчі три роки свого життя вони можуть провести за гратами, адже саме таке покарання передбачає санкція данних статтєй.

Міліція проводить подальшу перевірку на причетність до скоєння аналогічних правопорушень на території Кременчука та прилеглих областей. А також звертається до громадян, якщо можливо хтось з Вас чи Ваших знайомих стали жертвою цих жінок – повідомте до найближчого відділення міліції Вашого міста, аби злодійки в повному обсязі відповіли за свої протиправні діяння.


Автор: Лариса Майоршина, прес–служба Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2013, 17:45 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації