Вхід | Реєстрація

Пам'ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни вшанували квітами і хвилиною мовчання

Пам'ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни вшанували квітами і хвилиною мовчання


У Кобеляках відзначили 69-річницю з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Ветерани та молодь з прапорами та квітами пройшлися центральною вулицею міста до пам’ятника Скорботної матері, аби віддати шану бійцям, які жертвували собою заради перемоги.
На жаль, кількість ветеранів, які змогли бути присутніми на мітингу була меншою за десять чоловік. У міській раді ветеранів нам розповіли, що загалом, учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників війни в Кобеляках налічується 325 чоловік. Та дієздатних людей, які самостійно можуть дістатися місця, де щорічно відбуваються мітинги — лише близько семи. Решта ветеранів, або ж за віком, або ж за станом здоров'я не мають змоги відвідувати подібні заходи.
28 жовтня біля пам’ятника Скорботної матері в Кобеляках зібралось близько ста людей. Виступаючий перед присутніми голова РДА Анатолій Таранушич зупинився на цифрах людських втрат часів Великої Вітчизняної війни.
Проте демографи і до цього часу продовжують підраховувати втрати серед військових і мирного населення в роки Великої Вітчизняної війни. За деякими оцінками жертвами даної війни стали біля 27 мільйонів громадян СРСР. У лавах Червоної армії загинуло 3,5-4 мільйонів українців, у партизанських формуваннях — від 40 до 60 тисяч. Прямі людські втрати України становлять 8-10 мільйонів, демографічні — 10-13 мільйонів осіб.
На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл, з яких 250 спалено вщент, знищено 16,5 тисяч промислових підприємств, 18 тисяч лікувальних закладів та 33 тисячі шкіл, вузів і технікумів.
Пам'ять всіх загиблих у часи Великої Вітчизняної війни кобелячани вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню та пам’ятника Скорботної матері.


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2013, 19:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації