Вхід | Реєстрація

У Кобеляках вшанували пам’ять Миколи Касьяна

У Кобеляках вшанували пам’ять Миколи Касьяна

У понеділок відбувся мітинг-реквієм до дня пам’яті Заслуженого лікаря України.

Уже стало традицією наприкінці жовтня збиратись біля пам’ятника Великому лікарю — Миколі Касьяну. Вже котрий рік поспіль біля нього збираються рідні та близькі Миколи Андрійовича, друзі та всі ті, хто пам’ятає Миколу Касьяна ще за життя.

Цього року минула вже четверта роковина з дня смерті Миколи Андрійовича. Тому всі присутні на мітингу зібралися гуртом, аби вшанувати його пам'ять та згадати добрим словом. Анатолій Таранушич у своєму виступі наголосив, що справа Миколи Андрійовича не померла разом з цією людиною. Його роботу сьогодні продовжує його син — Ян Миколайович. Працює і центр мануальної терапії, створений Миколою Андрійовичем. І за приблизними підрахунками, щороку до цього центру приїжджає лікуватися близько двадцяти тисяч людей. Пам'ять Миколи Андрійовича увіковічнили, перейменувавши одну з вулиць нашого міста в його честь. Кобеляцькому будинку дитячої та юнацької творчості присвоїли ім'я Миколи Касьяна. Щорічно відбувається Всеукраїнський турнір з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, присвячений  пам'яті Великого костоправа. А цього року Кобеляцький будинок дитячої та юнацької творчості започаткував "Касьянівські читання" під час яких читатимуть вірші Миколи Андрійовича та поетичні твори, присвячені цій людині. І відтепер "Касьнівські читання" працівники будинку дитячої та юнацької творчості планують проводити щорічно.

— Та це лише початок! — зазначив голова райдержадміністрації. — Роботи по увіковіченню пам'яті Миколи Касьяна — непочатий край!

Після промов виступаючих пам'ять Миколи Андрійовича вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя його пам’ятника.


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2013, 19:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації