Вхід | Реєстрація

Біля Сухинівки браконьєри вбили кабана

Біля Сухинівки браконьєри вбили кабана

Буквально через два дні після того, як був відкритий сезон полювання на хутрового звіра, у Кобеляцькому районі зафіксували факт браконьєрства.

У неділю ввечері поблизу кукурудзяного поля, що знаходиться в оренді в агрофірми «Добробут», зібрались близько двох десятків людей. Частина з них були в камуфляжному одязі і з рушницями. Згодом до гурту під’їхав автомобіль, із якого вийшли співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Кілька чоловіків, у тому числі і міліціонери, зайшли в посів кукурудзи. І через кілька хвилин винесли звідти тушу дикого кабана. Неподалік від місця, де розгортались згадані події, стояли два комбайни «Кейс». Кілька чоловіків, які вочевидь на них працювали, сиділи на траві, мовчки спостерігаючи за тим, що відбувалось на полі. Співробітники міліції почали збирати інформацію для складання протоколу. Адже кабан, знайдений у кукурудзі, був убитий із вогнепальної зброї та ще й у період, коли полювати на цих тварин заборонено.

— Ми охотились на лисиць у Бутівському. Чуємо, стріляють. І стріляють не дробом, а кулями. Звук інший, — розповідає про події, які передували виклику міліціонерів, єгер товариства «Ремез» Петро Федоренко.

— А потім і кулі над головами засвистіли, — додає Іван Марченко. Єгер разом із односельцями-мисливцями одразу вирушили туди, звідки лунали постріли. За їх словами, вони побачили комбайни і чотирьох чоловіків, які з лук зайшли в кукурудзу.

— Вони сказали, що в туалет ходили. Оце всім чотирьом приспічило, — говорить ще один єгер Юрій Таранушич. — А ми в кукурудзі тушу кабана найшли. Єгері за допомогою мобільних телефонів викликали на місце події керівника товариства «Ремез» Романа Андрійка та дільничного інспектора міліції Станіслава Івченка. І продовжили обстеження поля. Шукали тіла інших убитих тварин та рушниці. У процесі звернули увагу на те, що комбайни їздили по кукурудзі дещо незвичним способом.

Дійсно, у деяких місцях прокошені технікою загінки з незрозумілих причин закінчувались. Комбайн чомусь здавав назад і розпочинав нову загінку. При цьому потужна техніка ніби кружляла, більше витоптуючи, аніж скошуючи кукурудзу на своєму шляху.

— Оце ви так кукурудзу косите? Що за нова технологія? — задав питання комбайнерам дільничний інспектор. Ті відмовчувались.

Роман Андрійко резюмував: «Це — злісне браконьєрство. Ми самі на кабана охотитись даже не збирались. «Ремезу» ліцензії не дали. Та й узагалі, не можна кабанів у цей час стріляти. Ми стараємось дичину розводити. А тут усякі понаїхали і браконьєрять».

Пошуки інших убитих тварин, як і рушниць, результату не дали.

Поки що правоохоронці лише встановили, що кабан був застрелений із нарізної зброї. А вона є далеко не в кожного мисливця.

До речі, декілька днів тому в кукурудзяному полі, поряд із Ганжівкою, повбивали домашніх свиней.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2013, 12:28 | Кобеляки | Суспільство
1. 999 / 7 листопада 2013, 13:18
Раніше джипами кабанів ганяли,а тепер комбайнами."Добробутівці" зовсім "страх потеряли".
2. кобелячанин / 7 листопада 2013, 15:52
А очевидці стверджують що кабанів убили близько 3 голів.
3. Олексій / 7 листопада 2013, 17:44
бракани в законі наїхали на звичайних браканів)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації