Вхід | Реєстрація

Нерухомість

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є юридичні особи, які мають у власності житлову нерухомість, а також фізичні особи-власники нерухомого майна, сукупна житлова площа яких перевищує:

- 120 м кв — у разі наявності у власності лише квартир;

- 250 м кв — у разі наявності у власності лише житлових будинків;

- 370 м кв — для різних видів об'єктів житлової нерухомості.

У разі, якщо об'єкти оподаткування використовуються їх власниками з метою одержання доходів (тобто надаються в оренду, використовуються на підприємницькій діяльності) — платити податок доведеться  у будь-якому випадку, незважаючи на те, що житлова площа менше вказаних граничних розмірів.

Не є об'єктом оподаткування житлова нерухомість, яка перебуває у власності держави, дитячі будинки сімейного типу, садові або дачні будинки; будинки багатодітних сімей; гуртожитки; нерухомість дітей-сиріт та дітей-інвалідів.

Юридичні особи з 2013 року вже сплачують податок на нерухоме майно щокварталу згідно поданих декларацій.

Сплата податку на нерухоме майно фізичними особами відстрочено до 2014 року. Нарахування податку проводитиметься до 1 травня наступного року інспекторами податкової інспекції, які вказані нарахування відображатимуть  у повідомленні-рішенні, яке вручатиметься платникові до 1 липня 2014 року. Сплатити податок тим платникам, які отримають повідомлення необхідно буде до 30 серпня того ж 2014 року.

Тим громадянам, які у 2013 році сплатили податок не варто хвилюватись.  Повернути свої кошти їм можуть за власною заявою, наданою громадянами до податкової інспекції або ж, за бажанням, ці кошти можуть бути зараховані в рахунок сплати податку на нерухомість  у 2014 році (це для тих громадян, яких сплата податку таки не оминула).

Аби нарахування податку на нерухоме майно не зазнало прикрих непорозумінь у вигляді розбіжності даних податкової інспекції з даними платника податку на нерухоме майно, Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області запрошує громадян, яких визначено платниками цього податку, до кінця 2013 року здійснити звірку даних щодо кількості об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності громадянина  та розмірів площі таких об'єктів.

Звірка даних проводиться на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об'єктів за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна, б.2, кім.6. Додаткову інформацію нададуть телефоном 3-14-97.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2013, 11:20 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації