Вхід | Реєстрація

Як отримати податкову знижку за навчання до кінця року

Законодавством України одних громадян зобов’язано подати декларації, іншим надано право подання декларації з метою отримання податкової знижки. 

Найчастіше до Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ звертаються громадяни з метою отримання податкової знижки за навчання. Іншими словами, ті громадяни, які минулого року навчалися у вищих та середніх професійних навчальних закладах та сплачували за навчання із своєї заробітної плати податок (або сплачували за навчання їх батьки) можуть повернути з бюджету частину сплаченого податку, застосовуючи відповідну формулу розрахунку.
Скористатися правом на податкову знижку можна лише за наявності підтверджуючих документів про понесені витрати (тобто квитанцій про сплату).

Зверніть увагу на рік сплати коштів та на період навчання. Щоб мати змогу отримати податкову знижку за 2012 рік - квитанції повинні бути датовані виключно минулим роком та сплачена сума за навчання повинна бути зазначена, наприклад, за вересень – грудень 2012 року.

Якщо сума, зазначена в квитанції, буде за весь навчальний рік, частини якого припадають на 2012 - 2013 роки, - податкову знижку платник податку на доходи фізичних осіб отримає лише за минулий – 2012 рік.

Право на податкову знижку за навчання триває до кінця року. Тому тим громадянам, які бажають скористатися таким правом, необхідно до 31 грудня 2013 року звернутися з переліком документів до Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ на адресу: м. Кобеляки, вул. Касьяна, б.2, кім.6 або за телефоном 3-14-97.

Звертаю вашу увагу! Правом на нарахування податкової знижки в поточному році можна скористатися тільки за один попередній рік!


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2013, 13:39 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації