Вхід | Реєстрація

Утекти від податків не вдасться

Доведення до місцевих мас-медіа актуальних питань, що накопичилися останнім часом у Кобеляцькому відділенні Кременчуцької ОДПІ, стало проведення прес-конференції, 6 грудня 2013 року, заступником начальника Кременчуцької ОДПІ – начальником Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області Олег  Савченко.

Почали з приємного…

Говорили, що процес адміністрування єдиного соціального внеску, який почали адмініструвати міндоходівці з  1 жовтня 2013 року пройшов без жодних незручностей для платників.

А далі… про наболіле…

З 1 січня 2014 року розпочнеться «Кампанія декларування – 2014», а за даними Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ боржників цього року залишилося ще чимало. Олег Савченко зазначив, що втекти від податків не вдасться нікому. Для громадян, які проігнорували подання декларації у встановлений законодавством строк, зобов’язання  щодо її подання залишається невиконаним.

Те ж стосується і «земельних» боржників… Серед загальної кількості 30384 облікованих платників плати за землю по Кобеляцькому  району  податок сплачують 12709 громадян, з них користуються пільгами – 17675 осіб.
Станом на 01.12.2013 року по Кобеляцькому відділенню Кременчуцької ОДПІ рахується борг по сплаті за землю у 37 фізичних осіб на суму 0,2 тис.грн. Загалом з плати за землю до місцевого бюджету по Кобеляцькому району надійшло 2918,5 тис. грн.

З’ясовували і те, кого ж -таки стосується нововведений податок на нерухомість…

Наголошували і на електронному звітуванні, яке пройшло випробування часом і переконало, що має  низку переваг над паперовим: цілодобове прийняття звітності, захищеність інформації, економія часу та коштів тощо.

Загалом, зустріч пройшла в жвавій невимушеній атмосфері. Міндоходівці сподіваються і на результат – проінформованість найширшого кола платників про необхідність своєчасного звітування та сплати податків в повному обсязі, аби бюджети «не міліли» та не спустошувались гаманці платників на суми штрафів за невиконання своїх зобов’язань перед Державою.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2013, 16:40 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації