Вхід | Реєстрація

«Минулого тижня пропонували поїхати до Києва за 250 гривень. Я не поїхав»

«Минулого тижня пропонували поїхати до Києва за 250 гривень. Я не поїхав»

Пенсіонер із Лелюхівки ділиться своїми думками з приводу заробітчанства на політичних майданах, розміру українських пенсій та шляху країни до Європи.

Трудова книжка у мене — із 66-го року. Я у 15 років пішов працювати. Іще в школу ходив. Усього за життя заробив 45 років трудового стажу. З них 14 віддав державній службі. І за все заслужив від держави пенсію аж… у 1140 гривень! Лише завдяки трудовому стажу та праці у народному господарстві я зараз отримую 1700.

За 14 років роботи у держслужбі ні разу не був на політичних акціях. Це ж законом заборонено! Ні у страйках, ні у мітингах держслужбовцям участувати не можна. Я за чотирнадцять років працював в управлінні торгівлі, податковій, КРУ, державній інспекції праці, управлінні праці. Зараз, мені відомо, що держслужбовців із тих структур, у яких я працював, масово залучають до участі у політичному майдані «За президента»! А їм не можна за законом ні «За Європу», ні «За Януковича» стояти!

Був на Помаранчевому майдані у 2004-му. Тоді не працював держслужбовцем. Я тоді робив у райспоживспілці. На Майдан потрапив, можна сказати, випадково. Ми їздили на суд до Києва, а потім заїхали туди. Пам’ятаю, якраз 1-го грудня.Тоді Янукович подав у відставку з посади прем’єр-міністра.

Пропонували 250 гривень. Я спитав — з якої партії? Минулого тижня телефонувала знайома. Пропонувала поїхати до Києва за 250 гривень. Я запитав від якої партії — вона каже: «Я не знаю». А я знаю. Тому не поїхав.

У Європі пенсіонери отримують в десять разів більше! Зараз у Києві два майдани: один — за угоду з ЄС, інший — на підтримку президента. Європа? У Норвегії, приміром, пенсіонер отримує у десять разів більше від мене. А я б хотів поїхати у гості до знайомих у Норвегію, але за свою тисячу ніяк не можу.

Люди продаються за гроші, які у них же і вкрали! От вони зараз їдуть стояти за владу. За що? За те, що вона дала їм тисячу зарплати? Мені влада дала пенсію у 1140, моїй дружині — обов’язок працювати до 60 років, а моїм дітям не дала першого робочого місця. Вони їдуть стояти за оті 250 гривень! Але ж ці гроші якраз і вкрали із ваших же зарплат!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2013, 12:15 | Нові Cанжари | Політика


1. Чудо Юдо / 17 грудня 2013, 11:13
12. шофер пише:
«Як це воно так виходить, що на наших новинах жодного слова про ті самі поставки червоних лантухів з Америки?»

Бо може їх там і приблизно не було? А якщо вам будуть показувати дядьків у камуфляжі, які вистрибують з вертольота, так ви повірите, що американські війська висаджуються на Київ, щоб захопити Україну?
Я не знаю чи були там ті мішки чи ні, але так наївно дивитися новини...
2. Майдан / 17 грудня 2013, 16:47
яник сьогодні підписав ТС
3. професор / 17 грудня 2013, 21:53
Населення сплачувало лишки переплат магнатів-підприємств.
Тепер ці гроші підуть на компенсацію дефіциту Пенсійного Фонду. Минулого року дотація дефіциту з бюджету склала 61 млрд гривень.
На подив багатьох пенсіонерів, в Україні ЗАВИЩЕНІ пенсії в угоду виборчим акцентам. Пенсіонери - активний електорат, а вибори в Україні - ціле дійство. На сьогодні на одного пенсіонера приходиться 2,5 працюючих-платника до ПФ. Сер зарплата в Україні 2500 грн.
Відрахування 7+2%.
Тобто близько 230 грн.
Множимо на 2,5 =
775 грн.
Така має бути СЕРЕДНЯ пенсія в Україні.
Виходів у уряду основних три:
продовжувати збільшення дотацій ПФ (в 2015 якщо не підвищувати пенсій, сума сягне понад 100 млрд).
збільшити пенсійний вік ( в Україні один з найнижчих у світі 60 і 60 років)
знизити розмір пенсій до реальних. Але вони нижчі за прожитковий мінімум.
А покоління нинішніх пенсіонерів самл винне.
Воно народило мало працівників, а саме годувало від 1 пенсіонера на 7 (70-ті) до 1 на 4 (90-ті)...
4. Іванченко Г П / 18 грудня 2013, 06:49
Це ж якою треба бути продажньою або ж кріпосною
тварюкою,щоб іхати проти свого люду своіх дітей гавкати
за гроші забрані у людей.
5. 2222ю / 18 грудня 2013, 07:43
21. професор пише:
«Якщо гроші тих, хто отримує понад 1500 грн пенсії розділить на всіх "по чесному", це не добавить і 10 грн на місяць їм...
Так що урівнялівка допоможе тільки пригасити власні емоції.»

Так попросіть собі 775 грн. Для чого ж більше? Чи, може, Ви народили чи наробили майбутніх платників податків більше ніж середньостатистичний українець?
6. 33 корови / 18 грудня 2013, 07:47
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
20. професор пише:
«Воно народило мало працівників, а саме годувало від 1 пенсіонера на 7 (70-ті) до 1 на 4 (90-ті)...»

20. професор пише:
«А покоління нинішніх пенсіонерів самл винне.»

Є пропозиція - вибити нахер "лишніх" пенсіонерів - Професоре, обгрунтуйте та внесіть відповідні пропозиції до ВР. Вона, правда, й так старається.
7. робітник / 18 грудня 2013, 08:37
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
треба нахуй гнати в три шиї працюючих пенсіонерів !!! пенсія+зарплата щей жаліються падли шо грошей невистачає, щей пиздять шо молоді несправляться з роботою. Україна з кожним роком старіе, скоро вообще будуть працювати одні пенсіонери, а випускники з ВО неможуть роботу найти ...
8. Механік / 4 січня 2014, 16:52
1. читач пише:
«вдушках рік вступу країни в ЕС пенсіонери отримують 300 евро»

Тільки ти забув згадати, що це мінімальна пенсія і яка мінімальна в Україні...
9. Механік / 4 січня 2014, 16:53
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4. шофер пише:
«Стосовно Беркуту, силових структур, бюджетників котрих звезли на підтримку Регіоналів. Безумовно це також режисура. Але і спрямована вона у відповідь на таку саму режисуру, під назвою "Євромайдан". І знаєте, мені навіть пофігу якими правдами чи неправдами буде воювати нинішня влада проти "майданового натиску" Європи. Я не вірю європі, і мені важливий лише результат - аби тільки нас не захопила Європа. І це саме той бій, у якому всі засоби хороші.»


Хай краще нас захопить Росія? Думайте люди, думайте!
10. Механік / 4 січня 2014, 17:13
43. професор пише:
«І Яник, який на 1000% скористався ситуацією для вигоди власної та країни...»

І яка ж вигода для країни? Остаточно втратити незалежність...
11. Механік / 4 січня 2014, 17:16
незалежність...
47. шофер пише:
« По первах я також не особо радів цій владі. Перші зміни у моїх поглядах, почалися тоді коли почали з*являтися дороги (перед євриком 2012). Ще пригадую, тоді так само усі "му-му-кали" що після єврика на дорогах не буде жодного ремонту і все закинуть. Точно так само як зараз бубонять що в підписаних угодах точно приховане якесь западло (бо що ж іще лишається говорити - що ми облажались? ага...)»


Ще один "покращенець". Де ти дороги після Євро у Новосанжарському районі побачив?)
12. 7777поилоиь / 4 січня 2014, 17:36
дороги в Кобеляцькому районі розбив-ДОБРОБУТ-- А ЧОМУ НЕ ПРАЦБЄ ЗАКОН ПРО ДОРОГИ--КУДИ ДИВИТЬСЯ ВЛАДА І ДАІ
13. ГІСТЬа / 5 січня 2014, 13:23
Та все вони розуміють стосовно коштів, доріг і їхнього управління в цілому. Як би делікатніше: ті хто займається брудною політикою( поїздки 100-500 грн)рано чи пізно нестимуть відповідальність і не важливо керівник ти районного, обласного масштабу, дільничний чи податковий інспектор, держслужбовець чи фермер. Спочатку зрозумійте хто і проти кого зібрався на майдані, кому в першу чергу це потрібно, а потім вигукуйте свої провладні гасла на анти майданах. Ваші діти живуть в Україні, їхні в Європі, а в нас вистачає клепки тільки для того, щоб підтримати пр. Ганьба усім хто в тяжкий для України час находиться по ту сторону барикад, проти свого народу. Слава Україні!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації