Вхід | Реєстрація

Кременчужанин, що зарізав товаришів по чарці після матчу Євро-2012, отримав 13 років в’язниці

Кременчужанин, що зарізав товаришів по чарці після матчу Євро-2012, отримав 13 років в’язниці

Кременчужанина, який зарізав двох товаришів під час перегляду матчу Україна-Англія 19 червня 2012 року (Євро-2012), апеляційний суд Полтавської області відправив за ґрати на 13 років.

Кривава трагедія сталася в Градизьку неподалік від Кременчука. Чотири товариша зібралися вдома у одного з них - випивали і дивилися матч. В ході гри між чоловіками виникла сварка. Двоє вболівали за Україну і один - за Англію (господар в суперечці участі не брав). Лаятися, у принципі, було через що - наші футболісти програвали 1:0, а арбітр не зарахував м'яча Марко Девіча у ворота англійців. Після матчу сварка переросла в п'яну бійку, під час якої уболівальник збірної Англії почав орудувати ножем. Він завдав по одному удару кожному товаришеві. Одному з них лезо потрапило в серце - чоловік помер на місці. Другим ніж увійшов в спину, пошкодивши печінку і селезінку. Поранений втік додому, звідки його забрала до лікарні «швидка», після операції він не вижив.

«Англійця» затримала міліція. Йому пред'явили звинувачення у вбивстві і нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Чоловік не визнав своєї провини — заявив, що на нього напали, а він був змушений оборонятися. Проте кількість і точність ударів говорили проти цієї версії.

Кременчуцький районний суд засудив чоловіка до 13 років позбавлення волі, а також зобов'язав компенсувати моральну шкоду родичам загиблих — по 100 тисяч гривень.

Кременчужанин не погодився з таким вироком і подав апеляційну скаргу - він наполягав на тому, що використовував ніж виключно для самооборони. Просив направити справу на додаткове розслідування для з'ясування всіх обставин.

Однак 19 грудня колегія суддів апеляційного суду Полтавської області відмовила чоловікові у задоволенні скарги - вони прийшли до висновку, що досудове і судове слідство проведено всебічно, повно і об'єктивно, а всі суттєві обставини були встановлені. Вирок Кременчуцького райсуду набув чинності — 13 років в'язниці.


Автор: Єгор Солод, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2013, 12:16 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації