Вхід | Реєстрація

Кілька варіантів для підприємців

Кілька варіантів для підприємців

Не дивлячись на досить оптимістичні заяви українських чиновників щодо сьогодення і майбуття вітчизняної економіки, реальні процеси, котрі в ній відбуваються не надто налаштовують на оптимістичний лад. Вже й Прем’єр-міністр, при якому розпочалася криза, частину терміну ув’язнення відбула,  і новий Уряд не один рік працює, а якихось змін на краще все не відбувається. Причому криза і рецесія відчутно вдарили не лише по промислових регіонах, залежних від кон’юктури світових ринків.

Так, у 2013-ому році завжди благополучні у фінансовому стані Кобеляки ледве не вперше в своїй історії стали дотаційним населеним пунктом. Бюджету постійно не вистачає запланованих раніше податкових надходжень. А він, у подібних до Кобеляк населених пунктах, в основному наповнюється за рахунок податку з доходів фізичних осіб. Висновок очевидний – або доходи суттєво зменшились, або підприємці перестали платити податки. Водночас, ще не можна сказати, що в райцентрі йде масова ліквідація підприємств СПД, ФОП та ін. У всякому випадку, офіційна статистика про це не говорить. Хоча всім відомо, що про подібні речі в Україні воліють мовчати. Але й нові робочі місця не створюються. Це-факт, Їх, ці місця, навіть завдяки маніпулюванню із цифрами та фактами не «намалюєш». Навіть сприятливий для аграрного регіону урожайний рік не покращив загальну економічну ситуацію. Фермери кажуть, що рекордний валовий збір зернових збагатив не їх, а посередницькі структури, які в Кобеляках податки не платять.

Місцеві підприємці, особливо ті, хто займається торгівельною діяльністю, практично в один голос скаржаться, що обсяги продажів значно впали. І говорять, що у них є кілька варіантів подальшого майбутнього. Перший – піти «в тінь». Другий – зціпивши зуби, працювати, сподіваючись на реальне покращення стану справ в економіці. Третій – припинити діяльність. Деякі охоче б зупинились на останньому варіанті. Але бояться так і не знайти роботу, а отримати лише труднощі і проблеми, пов’язані з тим, що несе за собою ліквідація СПД, ФОП та інше. Не кожен зважиться пройти всі «кола пекла» і пов’язані з цим процеси. Є ще варіант – диверсифікація бізнесу. Але в таких маленьких містечках як Кобеляках не всі навіть термін такий знають.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2014, 17:03 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації