Вхід | Реєстрація

На Полтавщині затримали замовника вбивства депутата

На Полтавщині затримали замовника вбивства депутата

На Полтавщині працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали зловмисника, який замовив кілеру вбивство депутата Полтавської облради та голови райдержадміністрації. Про це повідомили в ВЗГ УМВС України в Полтавській області.

Причиною цього стали давні неприязні стосунки на ґрунті майнових непорозумінь. За планом замовника, першою жертвою мав стати голова однієї з районних державних адміністрацій регіону, а за ним – депутат облради.

«Для цього зловмисник знайшов виконавця, а життя потерпілого оцінив у 5 тисяч доларів США. При зустрічі передав кілеру задаток – 400 доларів США, фотографії жертви, схему його будинку, необхідну інформацію про спосіб життя, а також автомат Калашникова (АКСУ) із повним магазином набоїв», – каже начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов.

Про деякі деталі проведеної операції розповів і начальник УБОЗу Полтавщини Владислав Руденко.

«Розуміючи ризики та серйозність справи, чоловік намагався дотримуватися конспірації. Для розмов із виконавцем видав спеціально придбаний мобільний телефон. Після декількох зустрічей із найманцем та обговорення всіх деталей було призначено дату вбивства. На щастя, в перебіг подій вчасно втрутилися оперативники полтавського УБОЗу і далі все відбувалося за планом правоохоронців», – зазначив керівник УБОЗу.

В обумовлений день кілер пред’явив замовнику на телефоні фото нібито мертвого чоловіка та особисті речі потерпілого в підтвердження його смерті. Коли чоловік переконався у смерті жертви, він передав другу частину обумовленої суми – 400 доларів США, а решту обіцяв віддати пізніше.

За задумом, фотографії вбитого підозрюваний мав показати депутату обласної ради та пригрозити, що з ним він покінчить так само. За право залишитися живим потерпілий повинен сплатити 900 тисяч гривень.

Однак позбавити життя своїх ворогів замовнику так і не вдалося. Наразі УБОЗівці його затримали.

Розпочате кримінальне провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією цієї статті – довічне позбавлення волі.

Імен ймовірних жертв убивства в міліції поки що не називають.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області (за матеріалами УБОЗ)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2014, 19:40 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації