Вхід | Реєстрація

На Полтавщині пройшов тижневик шкільної бізнес-освіти

На Полтавщині пройшов тижневик шкільної  бізнес-освіти

Громадські активісти з Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» провели в області тижневик  шкільної  бізнес-освіти. Упродовж навчального року у рамках  проекту «Запровадження просвітницької програми професійної активності та підприємливості» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США у ряді у загальноосвітніх навчальних закладів Полтавщини  було розпочато курс «Майстерня майбутнього». 
Керівник програми Олександр Чепур стверджує: «Цьогоріч кількість учасників проекту, що навчає школярів практичних аспектів фінансового планування та управління власними фінансами, була збільшена».

Так, наприклад, в рамках тижневика програму з підприємницьких  компетенцій впроваджено для учнів 10 – го класу Лубенської загальноосвітньої школи № 7 з метою надання їм необхідних навичок з управління і маркетингу. Це, на думку організаторів, дасть учням змогу самостійно створювати та реалізовувати різноманітні проекти, виконувати управлінські функції на майбутньому місці праці, займатися адміністративною діяльністю тощо. «Сьогодні ми можемо побачити тенденцію, коли працедавця під час підбору працівників цікавлять не просто знання, а навички спілкування з різними людьми, енергія та натхнення людей, їхнє вміння вчитися», – коментують  у  Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ».

Головний акцент під час тижневика тренери  робили на засвоєнні головних закономірностей людської поведінки, як індивідуальної, так і групової. Такі знання можна використати у процесі управління і в маркетингових цілях.

Так, в ході тренінгових занять, учні Розсошенської гімназії  виконували індивідуальні та групові завдання, де вони досліджували особливості людського мислення і уяви. На закінчення курсу учасники зустрінуться з HR-експертами, які розкажуть, за яким принципом відбувається процес відбору персоналу в команду, як розвивати певні навички у працівників для більш ефективної індивідувальної і командної роботи.

Десятикласники говорять , що  це  дуже хороший досвід і для них важливо зрозуміти як теоретичні знання можна перекласти на практику. Навчання на програмі надає нові переваги як в особистому розвитку, так і у професійному.  Керівництво навчальних закладів  також переконане, що  для учнів цей курс є необхідним. Це ще одна сходинка для вдосконалення  їх компетенцій та кар’єрного зросту. 


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації