Вхід | Реєстрація

За півтора тижні — семеро обморожених

Про це нам розповіли в Кобеляцькій центральній лікарні.

Завідуючий хірургічним відділенням Кобеляцької ЦРЛ Олег Скорик розповів, що за час сильних морозів, які протрималися близько півтора тижні, за допомогою до медиків звернулися семеро людей. Усі вони — з обмороженнями. У більшості — 2, 3 і навіть 4 ступеню. Один чоловік поступив до медичної установи в стані алкогольної коми із загальним переохолодженням організму. Та медикам вдалося його врятували. Наразі він перебуває в лікарні.

Олег Володимирович розповів, що вік постраждалих — від 30 до 60 років. Серед них є як чоловіки, так і жінки. Більшість людей, які потрапили до лікарні, отримали обмороження в стані алкогольного сп’яніння. Лікар повідомив, що шестеро хворих наразі знаходяться в лікарні. Один постраждалий лікується амбулаторно. Олег Скорик додав, що нікому з пацієнтів, які потрапили до лікарні з переохолодженнями, кінцівки поки що не ампутували.

Лікар-хірург звернувся до людей, аби вони не зловживали алкоголем, особливо, у сильні морози. Адже, за його словами, думка, що алкоголь зігріває тіло, — хибна. Краще грітися теплим чаєм із аскорбіновою кислотою, виходячи на вулицю тепло одягатися, берегти від холоду кінцівки. У разі переохолодження не можна обтиратися снігом та занурювати тіло в гарячу воду. Температуру тіла слід піднімати поступово, починаючи з грілки кімнатної температури. Лікар додав, що отримати обмороження можна не лише в сильні морози. А й навіть при температурі близькій нулю.

До речі, у місті протягом двох місяців працюють два пункти обігріву. Один із них знаходиться в травматологічному відділенні Кобеляцької ЦРЛ. Завідуючий відділенням Олександр Горбенко розповів, що за час, поки працює пункт обігріву, до нього заходили відігрітися близько десяти людей. А інший пункт розташований у пожежно-рятувальному підрозділі МНС. Начальник Кобеляцького райвідділу МНС Володимир Богун розповів, що за цей час грітися заходили близько п’ятнадцяти людей. Десять із них — лише за минулий тиждень, коли температура повітря сягала мінус двадцяти градусів.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2014, 10:01 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації