Вхід | Реєстрація

Міжнародні спостерігачі не задоволені лише фінансуванням виборів Президента

Про це сказав довготерміновий спостерігач комісії ОБСЄ в Полтавській області Хайнц Рудольф фон Рор під час сьогоднішньої зустрічі з заступником голови Полтавської ОДА, керівником робочої групи, яка займається сприянням діяльності міжнародних спостерігачів, Андрієм Барановим. «У нас склалося враження, що для людей, які залучені до виборчого процесу, вибори - це важливе завдання. Усе робиться швидкими темпами. Загалом, підготовка проходить нормально. Єдиною критичною проблемою було питання фінансів, відсутність коштів на зарплати та транспортні послуги», - сказав Хайнц Рудольф фон Рор, зазначивши, що він вражений, як українці можуть знаходити вихід з будь-якої ситуації.
Думку про те, що наразі виборчий процес проходить спокійно та відповідно до чинного українського законодавства висловив і довготерміновий спостерігач місії ENEMO (Європейської мережі організацій спостереження за виборами) Драгош Джамана.
Щодо проблем з фінансуванням виборів, то Андрій Баранов сказав: «У всьому світі не вистачає коштів. Думаю, найважливіше зараз те, як працюють люди, а з фінансами ми розберемося». Також він відзначив, що робоча група, яку очолює, всіляко (інформаційно та адміністративно) сприятиме роботі спостерігачів. У той же час Андрій Баранов запевнив – втручатися чи контролювати їхню діяльність не будуть.
Щоб полегшити працю міжнародних спостерігачів, Полтавська ОДА підготувала спеціальну книжечку-пам’ятку. До неї увійшла інформація про склад робочої групи, координати всіх територіальних округів і комісій, адміністративних закладів, лікарень, залізничних вокзалів, готелів, пунктів зв’язку. Від імені спостерігачів за таке сприяння у роботі подякував Хайнц Рудольф фон Рор, зазначивши, що за весь час, коли він працює спостерігачем на виборах в Україні, такі пам’ятки видають вперше.
Також серед ключових моментів, які міжнародні спостерігачі попрохали владнати, назвали надання списків адрес всіх дільничних комісій області та цілодобове забезпечення у день виборів роботи ВАТ «Укртелеком», зокрема – факсів. Ці питання пообіцяли вирішити.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2010, 11:44 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації