Вхід | Реєстрація

В Гребінці пройшов День безпечного Інтернету

В Гребінці  пройшов День безпечного Інтернету

Під гаслом «Ви - приклад для наслідування Вашої дитини!» днями фахівці Гребінківського районного центру соціальних служб  для дітей, сімї та молоді взяли участь у тренінгу  на тему правил Інтернет – безпеки, який провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».

Керівник проекту «Нові горизонти твого світу» Олександр Чепур, говорить : «Інтернет сьогодні став невід'ємною частиною життя багатьох дітей , але сам по собі він ні хороший і ні поганий. Він лише інструмент , і головне - вміти його правильно використовувати.»

За даними всеукраїнського соціологічного дослідження « Знання та ставлення українців до питання безпеки дітей в Інтернеті». Більше 28 % опитаних дітей готові переслати свої фотографії незнайомцям у мережі , 17 % дітей без вагань погоджуються повідомити інформацію про себе і свою сім'ю - місце проживання , професію і графік роботи батьків , наявність у будинку цінних речей і т.д. 22 % дітей періодично потрапляють на сайти для дорослих. Близько 14 % опитаних час від часу відправляють платні SMS за бонуси в онлайн-іграх.

Тож, про те, як  зробити так , щоб віртуальні загрози не завдавали шкоди у реальному житті йшлося під час тренінгу, на якому учасники за допомогою інтерактивних вправ, анкетування,  групового дослідження емоційних реакцій переконалися про те, що Інтернет дає величезні можливості : спілкування , бібліотеки , музика , кіно.
Директор центру Валентина Даценко наголовила на тому, що  детальніше про те , як навчити дітей безпеки у віртуальному світі , можна дізнатися з цікавих і корисних посібників, а також звернувшись за допомогою до фахівців соціальної сфери.

Зазначимо, що зустрічі проходять у облаштованому центрі розвитку громади, де можна не тільки пройти навчання , а і отримати поради, знайти доступну інформацію.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2014, 16:45 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації