Вхід | Реєстрація

Усе пізнається в порівнянні

Усе пізнається в порівнянні

У ХХІ ст. розвиток науки і техніки відбувається шаленими темпами. Якщо якихось 10-15 років тому комп'ютер був великою розкішшю, то зараз електронна обчислювальна машина (ЕОМ) "прижилася" фактично в кожній оселі. І в більшості випадків люди купують ПК, щоб задовольнити свої потреби в роботі. Хоча нерідко — для розваги. Та персональний комп'ютер не зможе на сто відсотків показати свої можливості, якщо він не повністю укомплектований. Спробую пояснити. Це зовсім не значить, що купуючи ЕОМ, потрібно обов'язково "нашпиговувати" її безрозмірною оперативною пам'яттю та багатобітною операційною системою (хоча це також дуже важливо). Я маю на увазі комп'ютерні аксесуари: клавіатуру, мишку, акустику, модем, принтер та сканер. Можливо, для когось ці комплектуючі зовсім не потрібні, та для більшості опитаних мною резидентів усе це разом і є розумінням комп'ютера.
Специфіка моєї професії заключається в постійній роботі з ЕОМ. Я працюю вчителем. І якщо раніше всю шкільну документацію потрібно було писати від руки, то зараз, навпаки, усе подається в друкованому вигляді. Та крім того, що ви наберете необхідний вам текст, його потрібно ж ще й роздрукувати.

Ні для кого не буде новиною той факт, що заробітна плата вчителя в Україні залишається досить невисокою. Тому й техніку для роботи купуєш відповідно до отриманої платні. При виборі принтера я зупинився на "бюджетному" струменевому. Адже він і тексти роздруковує, і фото, і ще й сканує. Та покористувавшись цим пристроєм зовсім недовгий час, наштовхуєшся ось на яку проблему: чорний і кольоровий картриджі починають друкувати полосами. А коли ти після довгих "чаклувань" над старими контейнерами купуєш собі нові, то виявляється, що коштують вони майже як новий принтер. І тоді згадуєш прислів'я: "Я не наскільки заможний, щоб купувати дешеві речі".

Сталося так, що до нового шкільного року потрібно було придбати для навчального закладу багатофункціональний пристрій. Після довгих пошуків та роздумів ми зупинили свій вибір на Epson Stylus Office BX320FW . І хоча його ціна є вищою за вартість звичайного струменевого принтеру, та він обладнаний системою безперервної подачі чорнил. Вона забезпечує прекрасну якість як текстових документів, так і картинок та фотознімків.

Звичайно, якщо такий пристрій потрібен вам, щоб один раз на рік віддрукувати копію свого паспорта, то ви можете скористуватися послугами приватних підприємців. А якщо ж ваша щоденна робота нерозривно пов'язана з копіюванням та друком, то обов'язково прислухайтесь до моїх порад. Тому що все пізнається в порівнянні.


Автор: Сашко ПИСАКА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2014, 21:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації