26 лютого на території Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відбувся конкурс на кращого кухаря установи. В конкурсі взяли участь кухарі, які працюють у виховному закладі.
Захід на території установи проводиться вже другий рік поспіль на виконання вимог Державної пенітенціарної служби України та з метою підвищення професійної майстерності кухарів і поліпшення організації харчування вихованців, які утримуються в установі. Змагання не тільки спонукають кухарів на створення смачних кулінарних шедеврів, але й дають їм можливість обмінятися досвідом.
За звання найкращого сьогодні змагалося три кухаря. Кожен максимально намагався показати свою майстерність. Конкурс на визначення найкращого проходив у два етапи. На першому конкурсанти показали рівень теоретичних знань в займаній посаді. Найцікавішим, звичайно, видався другий етап - на очах у журі кухарі демонстрували свою майстерність у "живому" приготуванні страв в трьох категоріях: суп з лапшою по-домашньому , картопля з грибами в горщичках по - домашньому, салат вінегрет та узвар.
Роботу учасників оцінювало журі, яке складалося з незалежних експертів: адміністрації та представників професійно-технічного училища виховної колонії. Конкурсні зразки оцінювалися за критеріями: естетичні і смакові якості, презентація і інновації, рецептурний склад, подача, дотримання правил технології приготування, оригінальність оформлення. Зважали також на організацію робочого місця і санітарію.
Переможця визначили за кількістю балів, набраних у 2-х етапах. Найкращою з-поміж усіх була визнана кухар Кременчуцької виховної колонії Таісія Козленко. За свою перемогу Таїсія отримала від начальника виховного закладу Юрія Величка набір кухонного посуду та солодкий подарунок. Решта учасників конкурсу також були заохочені цінними подарунками.