Вхід | Реєстрація

Прокурор району Вадим Кохно звернувся до земляків

Посадовець закликав до спокою і дотримання закону.

Як завжди під час будь-яких революційних подій не обійшлося без непорозумінь. Заворушеннями користуються не лише ідейні революціонери, а й звичайні хулігани. Так, частина кобеляцької молоді вирішила взяти на себе нічне патрулювання вулицями центру. І вже у неділю вранці до Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ надійшло звернення від однієї з місцевих жительок із заявою про напад на неї невідомих молодиків. А по обіді цього ж дня один із дільничних інспекторів затримав на вулиці молодого чоловіка, який ніс у рюкзаці саморобну биту. Її у хлопця вилучили, а виконуючий обов’язки керівника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ звернувся до «свободівця» Миколи Антонова з проханням про спільне патрулювання вулиць. Володимир Голтвянський так прокоментував своє звернення:

— Ми будемо затримувати цих псевдо-революціонерів, а точніше хуліганів. І завтра вони всім розкажуть, що міліція виступила проти народу.

Микола Антонов пообіцяв докласти максимум зусиль для проведення роз’яснювальної роботи з молоддю.

Зробив свою заяву щодо ситуації в районі і прокурор Кобеляцького району Вадим Кохно. Він, зокрема, сказав: «Шановні земляки, жителі Кобеляк і всього району! Співробітники прокуратури розуміють необхідність збереження спокою та дотримання правопорядку в нинішній складній суспільно-політичній ситуації.
Я знаю, що всі ви є щирими, добрими, законослухняними громадянами. А також прагнете, аби в Україні, області, районі, місті і селах торжествували Закон і Справедливість. І правоохоронні органи підтримують у цьому людей.

Водночас тривожить те, що частина громади в пориві емоцій втрачає здоровий глузд. За останні дні були зруйновані кілька пам’ятників, на вулицях Кобеляк з’явилися молоді люди з палицями. Це — поодинокі випадки. Але й вони повинні примусити всіх бути насторожі. Працівники прокуратури і міліції підтримують шляхетний порив людей, їх намагання забезпечити правопорядок. Та це саме забезпечення має здійснюватися як у рамках законності, так і елементарного здорового глузду. Якщо хочете патрулювати, то патрулюйте! Але разом із міліціонерами, без масок, бейсбольних бит, палиць та іншої самодіяльності. Тим більше, що всі представники правоохоронних органів, які працюють у Кобеляцькому районі, ні на хвилину не припиняли виконання своїх професійних обов’язків.

Особливо застерігаю «гарячі голови» (надто, із числа молоді) від носіння зброї. Нагадую, що протягом 2013-ого року прокуратурою Кобеляцького району підтримано обвинувачення за 11 фактами незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами та засуджено винних до різних видів відповідальності. Протягом поточного року закінчено розслідування та направлено до суду кримінальні провадження за п'ятьма такими справами.
Роз’яснюю, що частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України встановлено, що носіння, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу є тяжким злочином та передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Також є злочином, передбаченим частиною 2 статті 263 Кримінального Кодексу України, носіння кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї (нунчаки й знаряддя, спеціально пристосоване для нанесення тілесних ушкоджень).

І пам’ятайте, що долю, як і пам’ятник, зламати можна легко і швидко. А відбудовувати — важко і довго.
Охочі прийняти участь у забезпеченні громадського правопорядку можуть звертатись до Кобеляцького РВУ МВС України в Полтавській області з метою проведення спільного патрулювання.
»

З повагою і надією на розуміння, прокурор Кобеляцького району Вадим Кохно.

 

Між тим, у соцмережах уже з’явилось роз’яснення щодо події із затриманням хлопця з саморобною бейсбольною битою. Один із користувачів пояснив, що молодий чоловік ніс биту в рюкзаці, а не в руках, як було повідомлено. Він нібито мав повернути її знайомому, у якого взяв на час патрулювання в’їзду в Кобеляки.

У вівторок до редакції зателефонував хлопець, у якого міліціонери забрали биту. Ми зустрілися з ним і його товаришем. Хлопці розповіли, що у свій час брали участь у роботі блокпосту на в’їзді в Кобеляки, а хуліганити та вчиняти інші протиправні дії наміру не мають. Дійсно, на хуліганів обоє молодиків абсолютно не схожі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2014, 11:42 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації