Вхід | Реєстрація

До рідної мови треба ставитися бережно

До рідної мови треба ставитися бережно

Особливо, якщо це мова твого народу. 21 лютого уся спільнота відзначала Міжнародний день рідної мови.
У Царичанському аграрному ліцеї до вшанування рідної мови підійшли неординарно. Тут вирішили написати диктант, а водночас перевірити знання мови не тільки  учнями, а й педагогами. До написання диктанту долучилися першокурсники і другокурсники, а також викладацький загал ліцею.

Цікаво було спостерігати за поведінкою викладачів та майстрів виробничого навчання. Вони, дорослі люди, хвилювалися, як діти. Перепитували, прохали ще раз продиктувати, тихо перемовлялись. Заступник директора з навчальної роботи Наталія Киприч, котра диктувала текст, з посмішкою заспокоювала “дорослих учнів”. До речі, разом зі своїми колегами диктант писала і директор закладу Віра Шарівська. Коли урок закінчився, одразу ж кілька учасників попрохали Наталю Анатоліївну перевірити диктант. Були й такі, що наполягали на негайній перевірці, мотивуючи це тим, що через хвилювання не зможуть вночі спати.

На думку Наталії Киприч, проявилась цікава тенденція: ті, хто закінчив школу у 80-х роках минулого століття, виявили кращі знання у написанні диктанту, ніж ті, хто навчався пізніше. Отже, знання, отримані ще у ті роки, значно міцніші.

У понеділок на загальній учнівській лінійці Наталія Киприч вручила грамоти кращим конкурсантам мовного заходу. Ними виявились учень першого курсу групи М-38(водії) Владислав Массалітов та викладач спецдисциплін Людмила Векленко.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2014, 11:36 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації