Вхід | Реєстрація

На сході та півдні України мітингували за від’єднання та створення Новоросії

На сході та півдні України мітингували за від’єднання та створення Новоросії

Протягом усієї суботи у південно-східних регіонах пройшли проросійські мітинги під триколорами Російської федерації.

 

Донецьк

На екстреній сесії Донецької міськради одноголосно проголосували за визнання російської офіційною мовою в Донецьку. Крім того там вирішили провести референдум.

Зранку референдуму вимагали близько 10 тисяч людей під російськими триколорами. Учасники мітингу обрали так звану народну владу, яку очолив 30-річний місцевий підприємець Павло Губарєв.

Він закликав відкрити в Донецьку російське консульство, не визнавати центральну владу та відправити у відставку очильників міста та області.

 

Дніпропетровськ

У Дніпропетровську близько двох тисяч учасників так званого антифашистського мітингу повісили на будівлі міськради прапори Росії та колишньої радянської України, а також розтрощили імпровізовану "стіну пам'яті небесної сотні".

Водночас, у Дніпропетровську від ідеї вивісити російські прапори на будівлях облради та адміністрації відмовилися.

 

Одеса

Ультиматум висунули учасники проросійського мітингу в Одесі. Вони вимагають від обласної та міської рад на позачергових сесіях оголосити референдум на Одещині, а також у сусідніх - Миколаївщині та Херсонщини про від'єднання від України та створення об'єднання із назвою "Новоросія".

 

Миколаїв

Проросійський мітинг у Миколаєві зібрав близько 10 тисяч людей. Утім вони наголошували, що вимагають лише федералізації - без відділення від України.

Колона також пройшла до підніжжя, поваленого тиждень тому пам'ятника Леніну, де встановили російський триколор та прапор Миколаєва.

 

 

Херсон

Двохтисячний мітинг із російськими прапорами під Херсонською облдержадміністрацією зустріли місцеві прихильники майдану. Кажуть, аби уникнути провокацій. Це вдалося.

Після двогодинного мітингу прихильники проросійських організацій розійшлися. Міліція залишилася чергувати на площі.

 

Луганськ

Попри те, що близько п'яти тисяч людей зібралися на проросійський мітинг у Луганську під триколорами, у резолюції, яку ухвалило зібрання, висловили довіру місцевій владі, висунули своїх делегатів в облраду та вимагають проведення референдуму.

Як повідомлялося раніше, місцева влада зняла з приміщення Харківської ОДА прапор Росії. Чиновники просять людей заспокоїтися та наводити лад у місті.

Миколаїв


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2014, 22:13 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації