Вхід | Реєстрація

Луганську ОДА захопили невідомі

Луганську ОДА захопили невідомі

У Луганську сьогодні проходило перше пленарне засідання двадцять третьої сесії обласної ради шостого скликання з порядком денним «Про суспільно-політичну ситуацію в країні».

Як повідомляє прес-служба Луганської облради, засідання проводилося «у зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні і зверненням учасників мітингу «Російська весна», який відбувся 01 березня 2014 р. в Луганську».

Біля будівлі Луганської облради зібралося близько 400 осіб, які тримали в руках прапори з російським триколором, а також прапори «Русского единства». Мітингувальниками прийнято резолюцію про проведення в регіоні референдуму про від'єднання Донбасу. Орієнтовно референдум повинен відбутися вже 10 березня.

Серед присутніх у будівлі облради вперто поширюються чутки про те, що нібито Арсеній Яценюк планує вводити війська на Луганщину.

Також навколо будівлі невідомі пошкодили машини - були проколоті шини, розбиті стекла.

Мітингувальники на чолі з юристом склали звернення до Володимира Путіна, в якому просять ввести війська в Луганськ.

Керівник "Луганської гвардії" Олександр Харитонов передав депутатам облради резолюцію рішення про звернення до Володимира Путіна з проханням введення військ на територію Луганської області. Пізніше він повідомив, що депутати луганської обласної ради не прийняли резолюцію з референдуму, російській мові, як другої державної та за введення обмеженого контингенту російських військ на територію Луганської області.

У відповідь на рішення депутатів Луганської обласної ради не підписувати резолюцію, прийняту мітингувальниками, демонстранти почали штурм будівлі облради. Люди в масках з російськими прапорами і з щитами зламали ворота і двері в будівлі і прорвалися до облради. Депутати залиши будівлю через чорний хід.

Як повідомляє у соцмережах активістка правозахисного центру «Поступ» Юлія Красильникова, на даху ОДА встановили російський прапор, а  учасники мітингу 1 березня в Луганську  під час мітингу за пам'ятником Шевченка ділили сумку і пакет з грошима (на фото). Щоправда інші користувачі засумнівалися в цьому і припускають, що це просто сортування зібраних для "Беркуту" грошей.


Автор: www.0642.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2014, 17:30 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації