Вхід | Реєстрація

Епідемічний поріг ГРВІ на Полтавщині перевищено на 30%

Хворіють переважно діти та підлітки від 1 до 14 років. Доба лікування у реанімації обходиться бюджету 2900 гривень. Як зупинити поширення недуги, обговорили в ОДА на засіданні обласної надзвичайної протиепідемічної комісії. Медики радять: є симптоми — негайно до лікарів, адже своєчасне звернення — запорука успішного лікування.
Особливо лікарі рекомендують поберегтися діабетикам, людям із хворим серцем, вагітним та тим, хто страждає на ожиріння.
Нині Міністерство охорони здоров'я підтвердило 918 випадків смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у період з 29 жовтня 2009 року до 11 січня 2010 року у всіх 24 областях, Києві, Севастополі й Криму.
Зокрема, починаючи з 29 жовтня 2009 року, 130 смертей зафіксовано в Донецькій області, 103 - у Львівській, 51 - у Харківській області, 45 - в Івано-Франківській, по 44 - у Дніпропетровській області й Києві, по 39 - у Черкаській і Запорізькій областях, 38 - у Київській області, по 34 - у Чернігівській і Кіровоградській областях, 33 - у Волинській області, 30 - у Криму, 29 - в Хмельницькій, по 25 - у Чернівецькій і Тернопільській областях. 23 людей померли у Вінницькій області, 22 - у Рівненській, 21 - в Одеській області, по 18 - у Сумській і Полтавській областях, 15 - у Миколаївській області, по 13 - у Житомирській і Херсонській областях, по 12 - у Закарпатській області й Севастополі, 8 - у Луганській області.
За останню добу померли 20 людей: 5 - у Черкаській області, по 2 - у Донецькій, Миколаївській, Одеській, Чернігівській областях і Києві, по 1 - у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській, Луганській і Львівській областях. Загалом, починаючи з 29 жовтня 2009 року, на грип і ГРВІ захворіли 4 052 277 людей, за останню добу - 34 504 людини. З початку епідемії було госпіталізовано 239 236 людей, а виписано - 202 483.

Автор: Сергій Шкоденко, www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації