Вхід | Реєстрація

Знайти розумний баланс інтересів

Минулого четверга під головуванням Миргородського міського голови О.Б.Паутова відбулося засідання координаційної ради з розвитку підприємництва при Миргородській міській раді.

У роботі засідання взяли участь: Адамович Олена Євгенівна, голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Полтавській області; Благодир Іван Володимирович, завідуючий сектором представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Полтавській області; Огородніков Андрій Опанасович, голова обласної регіональної галузевої ради з питань діяльності ринків; С.В.Ширшова, заступник міського голови, начальник управління економіки Миргородської міської ради; Майборода Вікторія Миколаївна, начальник відділу оподаткування фізичних осіб Миргородської ОДПІ; Грицай Петро Михайлович, заступник директора ринку ПМРС «Центральний ринок», а також голови асоціацій підприємців: Євтушенко Григорій Миколайович, голова асоціації водіїв-підприємців Миргородщини; Кононенко Михайло Іванович, голова громадської організації «Миргородринок»; Лєпьошкін Микола Миколайович, голова асоціації «Підприємці ринків м.Миргорода».

Учасниками координаційної ради було розглянуто два питання: про створення галузевих рад у м. Миргороді та про розгляд звернення голови асоціації «Підприємці ринків м. Миргорода» Лєпьошкіна М.М. до Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. та до представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Полтавській області.

Із методичними рекомендаціями щодо створення і організації діяльності місцевої галузевої ради підприємців виступила О.Є.Адамович (на знімку), голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Полтавській області. Зокрема, вона сказала, що з метою залучення суб’єктів підприємницької діяльності до участі у формуванні державної політики у сфері підприємництва, запровадження прозорого механізму їх участі у підготовці проектів рішень органів виконавчої влади, які стосуються реалізації державної регуляторної політики, Кабінет Міністрів України 21 травня 2009 року прийняв Постанову № 518 «Про утворення місцевих та регіональних галузевих рад підприємців». Олена Євгенівна наголосила на тому, що місцева галузева рада підприємців – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган зі складу підприємців відповідної галузі, що утворюється при органах місцевого самоврядування. Сфери дії галузевих рад підприємців залежать від структури економічного розвитку відповідного регіону. Потім О.ЄАдамович поінформувала присутніх про порядок створення галузевих рад підприємців та порядок їхньої діяльності. Йшлося і про організацію взаємодії галузевих рад підприємців з органами виконавчої влади місцевого самоврядування, з підприємствами, установами, організаціями та об’єднаннями підприємців.
Олена Євгенівна акцентувала на питаннях відносин місцевих та регіональних галузевих рад підприємців із Держкомпідприємництвом та його територіальними представництвами в регіонах України.

Потім йшла досить жвава дискусія про проблеми ринкового збору та реконструкції самого ринку. Було очевидно, що після трьохгодинних дебатів всі присутні у залі дійшли єдиного висновку: в умовах кризи в державі, всім необхідно прагматично порозумітися, щоб знайти розумний баланс інтересів.

Автор: Валентина ДЕНИСЕНКО, газета «Миргород наш дім» №33


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2009, 11:19 | | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації