Вхід | Реєстрація

У сучасних дітей зовсім інші іграшки

У сучасних дітей зовсім інші іграшки

Напевне для того, щоб пересвідчитись, як швидко нині біжить час, змінюючи все навколо себе, необхідно проаналізувати, як відбувається еволюція сучасних дітей. Вони зовсім інші, аніж їх тридцяти-сорокарічні батьки. Це прекрасно ілюструють зміни в ігрових перевагах малюків. Ще років десять тому «найкрутішими» інтелектуальними розвагами дошкільнят т учнів молодших класів були «тетріс» та кубик Рубіка. А нині 5-6-річна дітлашня без проблем розбирається із найскладнішими комп’ютерними іграми. Досить розповсюдженим явище є те, що чимало малюків, ще не вміючи читати, легко працюють із розумними електронними машинами.

Ольга Семенець, жителька Шишак, розповідає, що переживає справжній психологічний шок у зв’язку із тим, як її п’ятирічний син Ігор із блискавичною швидкістю освоює комп’ютер. Вона згадує, що ще рік тому, шастаючи у глибинах Інтернету, цілком випадково потрапила на сайт mult-games.com.ua/igri-winx. Каже: «Прийшли в гості куми, а у них діткам по 8 і 10 років. Попросили знайти їм комп’ютерну гру – і для дівчинки,  і для хлопчика. Я знайшла. Дітки години дві гралися. А мій Ігорьок – разом з ними. І ось наступного дня я оторопіла – мій малюк сам зайшов в Інтернет і знайшов якусь «стрілялку». А він же в мене лише читати вчиться».

Ігор, як і чимало його однолітків, засвоюють комп’ютерну грамоту методом «тику». І досягають при цьому прямо таки блискучих успіхів. Їх пам’ять, не перенавантажена як потрібними знаннями, так і різним «мотлохом», миттєво засвоює премудрості роботи з комп’ютером.

Ольга Семенець продовжує: «Мого малюка, безумовно, не цікавить фея Вінце чи інші дівчачі ігри. А ось «стрілялки»…. Такими він бавиться залюбки». При цьому жінка не боїться, що хлопчик, захопившись комп’ютерними забавами, стане ігроманом. Вона запевняє: «Думаю, що нічого страшного в захопленні дітей комп’ютерами,  немає. Просто нове покоління вже зовсім інше, не таке, як ми. Час же зовсім інший зараз». Крім того, вона зауважує, що її хлопчик встигає ще й спортом займатися. Тільки-но Ігорьку виповнилось 5 років, як мама віддала його в секцію карате. До речі, хлопчик залюбки проводить спаринги із уявними суперниками і на моніторі комп’ютера.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2014, 10:40 | Шишаки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації