Вхід | Реєстрація

Змагання на Кубок ліцею хочуть зробити традиційними

Змагання на Кубок ліцею хочуть зробити традиційними

Про це під час нагородження переможців заявили організатор турніру Олег Дробітько та керівник навчального закладу Яніна Монастиренко.

Олег Борисович у своєму виступі подякував усім учасникам за старання, відзначив їх високий спортивний рівень та висловив побажання, аби турнір на Кубок аграрного ліцею став традиційним і проводився щорічно. Згадав він і про окремі організаційні проблеми, але водночас запевнив, що при проведенні наступних змагань їх можна врахувати і  виправити. Виконуюча обов’язки директора ліцею Яніна Монастиренко, у свою чергу, підтвердила, що адміністрація закладу підтримує ідею зробити футзальні змагання традиційними. Також вона заявила: «Це чудово, коли в такий напружений, кризовий для всієї держави час, спортсмени демонструють силу духу і фізичну міць. Усі учасники змагань є уособленням справжніх чоловіків».

Глядачі, які спостерігали за перебігом матчів останнього туру футзальної першості, говорили: «Оце сюди прийдеш дивитися і відпочинеш. А то телевізор включиш, а там — війна, війна і ще раз війна». І правильно говорили. Будь-який професійний медик підтвердить, що ота величезна кількість негативної інформації, яка протягом кількох місяців подається людям із екранів телевізорів та комп’ютерних моніторів, спричиняє серйозну стресову ситуацію і суттєво шкодить психічному та фізичному здоров’ю. І саме заняття фізкультурою або навіть звичайний перегляд спортивних змагань дають змогу подолати стрес.

Цікаво було слухати, як у перерві між матчами сперечаються між собою два найрезультативніші форварди турніру Юрій Няйко із «Прапора» та Олександр Борзовець із «Вендеttи». Олександр доводив, що саме він мав можливість забити найбільше голів на турнірі. А не зробив цього лише через неявку на матчі проти «Вендеttи» двох команд. Няйко поблажливо парирував: «Явка чи неявка, а результат — на табло. Найбільше голів забив я. А ти ще пацан у порівнянні з «дєдушкою». Йди і тренуйся». Борзовець не здавався: «Якщо результат на табло, то ми найкращі, а ви — курите збоку».

Не будемо вдаватися в тонкощі і розшифровувати весь підтекст подібних дискусій. Однозначно зрозуміло одне: скаржитись щодо бомбардирських якостей значно корисніше і конструктивніше, аніж дискутувати про «бандерівців» і «зелених чоловічків».

 

«Пацани, бити не давайте!»

На жаль, останній тур першості дещо зіпсувала неявка команди «Спарта» із Рибалок. Через це «Вендеttа» стала чемпіоном автоматично, не виходячи на майданчик. А матч між «Проц-Енерго» та «Челсі-Плюс» вирішував лише долю другого і третього місця. «Челсі» потрібно було виграти, аби випередити «Динамо». І кобеляцькі «аристократи» з цим завданням успішно справились. Безумовно, футзалісти «Проц-Енерго» не здались без бою. Вони боролись із першої до останньої секунди. Але «Челсі» того дня були супервмотивовані. Особливо «лютував» Віталій Пищита. Недаремно ж голкіпер «Проциків» Едуард Іщенко, під час виконання Віталієм штрафних ударів, закликав партнерів: «Пацани, не давайте бити!» Та попередження діяло не завжди і Пищита зумів забити чотири голи. У складі «Проц-Енерго» хет-триком відзначився Євген Волочай. «Челсі» переміг із рахунком 9:5 і зайняв друге місце. Третіми стали «динамівці», а перший Кубок аграрного ліцею заслужено завойовує команда «Вендеttа».

Організатори турніру відзначили і кращих у різних ігрових амплуа. Приз кращого голкіпера отримав Олександр Комісарчик («Челсі+»), захисника — Олександр Дмитрович («Проц-Енерго»), нападника — Андрій Півень («Динамо»). Найбільше голів на турнірі забив Юрій Няйко («Прапор»). Ну, а кращим гравцем визнали голкіпера «Вендеttи» Дмитра Зайцева. Володимир Пащенко отримав спеціальну відзнаку, як організатор та арбітр.

 

Підсумкова турнірна таблиця відкритого зимового чемпіонату Кобеляк з міні­футболу

серед любительських команд,

присвяченого 60­ти річчю від дня заснування професійного аграрного ліцею

 

Назва команди

І

В

Н

П

М

О

1

«Вендеttа» (Кобеляки)

10

9

0

1

90:50

27

2

«Челсі Плюс» (Кобеляки)

10

8

1

1

81:44

25

3

«Динамо» (Кобеляки)

10

8

0

2

92:63

24

4

«Прапор» (Підгора)

10

6

2

2

68:56

20

5

«Проц­Енерго» (Кобеляки)

10

6

0

4

68:64

18

6

«Урожай» (Мідянівка)

10

4

0

6

77:66

12

7

«Ліцей» (Кобеляки)

10

4

0

6

68:77

12

8

«Спарта» (Рибалки)

10

2

2

6

51:68

8

9

«Аматори» (Кобеляки)

10

2

2

6

46:73

8

10

«Василівка» (Василівка)

10

2

0

8

39:80

6

11

«Перемога» (Красне)

10

0

1

9

45:84

1

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2014, 12:56 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації