Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - УПЦ Київського патріархату заявляє про спробу захоплення своєї церкви

Конфлікт розгорівся навколо церкви в Кременчуку, яка знаходиться в минулій техбудівлі міської дитячої лікарні. Винуватцем конфлікту представники суспільства і духівництва називають священика Івана Кузнецова, який таємно з своєю сім'єю (без відома суспільства) приєднався до УПЦ Московського патріархату.

«Про це суспільство і прихожани цього храму не знали. Він закрив церкву, нібито на ремонт, не повідомивши нікого про це. Я упевнений і, думаю, це буде доведено, що він сфальсифікував протокол загальних зборів», - прокоментував ЗМІ події навколо храму єпископ Полтавський і Кременчуцький Українській Православній церкві Київського Патріархату владика Федір.

За його словами «справа» переходу в іншу конфесію довести до кінця не вдалося. Адже зібралося все суспільство, залучилися і лікарі лікарні, на території якої знаходиться храм (вони теж приходять на богослужіння). «Було проведено збори і суспільство заявило, що воно залишається в юрисдикції Київського патріархату. Я думаю це добре, що такий священик перейшов в іншу конфесію, адже він одурює людей. І крім того, в ніч з 17 на 18 серпня цей священик передав відкритий лист, який адресований мені, патріарху Філарету і Валентину Вікторовичу Сошину - керівнику управління у справах релігій ОГА. Цей лист датований ще 7 травня, і нібито підписано головою суспільства. Проте голова суспільства вже помер, я так порівняв ці підписи і зрозумів, що вона підроблена», - відзначив Владика.

Зараз недбайливого священика усунули від священослужіння, замість нього призначили іншого. Тому богослужіння в церкві відновили.

Що якнайбільше обурило лікарів, так це те, що головний єпископ Кременчука УПЦ Московського патріархату послав листи головному лікарю лікарні, в якому натякнув, що «нашле на лікарів анафему-прокляття»…


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2009, 11:25 | Кременчук | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації