Вхід | Реєстрація

У Харкові оскаженіла сепаратистка добивала ногами закривавленого активіста

У Харкові оскаженіла сепаратистка добивала ногами закривавленого активіста

Харкові учасники проросійської ходи, озброєні битками та ножами, побили десятки активістів, які вийшли на мітинг за цілісність України, йдеться у сюжеті.

У неділю, 14 квітня, о 12 годині біля пам'ятника Леніна із сепаратистськими настроями зібралося кількасот людей. Їхні опоненти - містяни, що вважають Харків українським містом, - проводили зібрання біля пам'ятника Шевченка.

Після того, як проросійська колона рушила містом, частина агресивно налаштованих антимайданівців зайшла до пам'ятника Шевченка з тилу і почала витісняти проукраїнських активістів та самооборонців Харкова. Люди з українськими стягами почали відходити, але раптом полетіли димові шашки, і на центральній площі та прилеглих вулицях почалися локальні сутички.

"Велика частина людей побігла у метро. В метро розбили скло, туди закочили молодики із колорадськими стрічками, били людей. Там все смерділо сльозогінним газом... Вони ще в очі бризкали", - розповіли активісти.

Примітно, що агресивно поводилися не лише чоловіки із битками, але й жінки поважного віку, одна з яких накинулася на закривавленого чоловіка, який сидів на сходах, та почала бити його ногами.

Зазначимо, що згодом у соцмережах сепаратисти обіцяли влаштувати автопатруль містом і відловлювати майданівців уже поодинці.

О першій годині дня близько тисячі проросійських екстремістів з георгіївськими стрічками, битками та в балаклавах заблокували будівлю харківської міськради. Потім частина із сепаратистів зайшла у двір і, за словами свідків, порозбивала вікна на першому поверсі. Зрештою це угрупування назвало себе депутатами територіальної громади й одразу закликало розпочинати сесію.

Потім агресори розійшлися у думках, брати штурмом адмінбудівлю чи ні. У цей момент у сепаратистів з'явився новий лідер, який закликав їх заходити до двору міськради. Примітно, що цього ж чоловіка в окулярах журналісти помітили сьогодні з депутатом Олегом Царьовим, який у неділю приїздив на проросійський мітинг. Відтак мерію захопили.

На часі блокпости на в'їздах до міста знаходяться під посиленою охороною.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2014, 13:28 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації