Вхід | Реєстрація

Главарем диверсантів на Сході України виявився спецназівець із Росії – СБУ

Сьогодні Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти громадянина Росії, який керує захопленням будівель держустанов та силових структур на Сході України.

Ним виявився офіцер спецназу головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєлков, передає "Інтерфакс-Україна".

"15 квітня СБУ почала кримінальне провадження за фактом організації громадянином РФ І.Стрєлковим навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних регіонів нашої держави", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Стрєлков особисто давав вказівку двом громадянам захопити і утримувати будівлю Харківської облдержадміністрації, військові частини та підрозділи правоохоронних органів з метою заволодіння зброєю в Луганській області.

Раніше затримані сепаратисти впізнали і "здали" свого главаря Стрєлкова.

Крім того, голос Стрєлкова звучить в оприлюдненому в ЗМІ 14 квітня записі телефонної розмови з московським куратором, де той звітує про діяльність у Слов'янську, зокрема, про розстріл автомобіля з українськими правоохоронцями.

"Встановлено, що на початку березня 2014-го він прибув на територію АР Крим та координував захоплення російськими військовослужбовцями і представниками спецслужб РФ військових частин ЗСУ, місцевих органів влади і управління Автономії, викрадення військовослужбовців, активістів громадських організацій та інших громадян України, а також іноземців, які перебували в Криму. Крім цього, І.Стрєлков вербує громадян України для подальшого їх використання в організації та проведенні підривних акцій на території нашої держави", - уточнили в СБУ.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2014, 17:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації