Вхід | Реєстрація

Вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи в Кременчуцькій виховній колонії

Вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи в Кременчуцькій виховній колонії

Чорний день Чорнобильської трагедії не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій, він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. Минуло 28 років, та цей день продовжує пронизувати серце гострим болем. Вшанували  пам’ять жертв Чорнобильської трагедії 25 квітня і вихованці Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області.

Керівниками предметних гуртків в загальноосвітній школі з учнями було проведено бесіди «Катастрофа планетарного масштабу» та виховні години «Дзвони Чорнобиля». Звучанням церковних дзвонів розпочалося 25 квітня відкрите тематичне заняття. Сьогодні з вуст юнаків лунали вірші, присвячені катастрофічним дням 1986 року.

Чуєте, люди?! Лунає над світом
Стогін Чорнобиля дзвоном страшним….
В муках страждають дорослі і діти, -
Мертвих забути нелегко живим!
Бог наш Великий дав право всім людям-
Хрест свій Святий  крізь життя пронести.
Дзвони Чорнобиля стогоном будять,
Щоб від нещастя весь світ вберегти.

Читання віршів, звучання пам’ятних музичних творів супроводжувалися переглядом художнього повнометражного фільму «Аврора», в якому віддзеркалювалися сумні події минулого. Всі присутні хвилиною мовчання із запаленими свічками згадали всіх, хто пішов у «вічність» в ті трагічні для нашої країни дні. У серцях підлітків страшне лихо залишило незабутній, важкий спогад, відбилося болем.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2014, 12:43 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації