Вхід | Реєстрація

Троє полтавців врятували жінку від зґвалтування

Троє полтавців врятували жінку від зґвалтування

Троє полтавців, Артем Дудко, Богдан Василенко та Максим Буряковський, пізнього вечора прогулювались вулицею Маршала Бірюзова в мікрорайоні Браїлки, коли почули несамовитий крик жінки про допомогу. Хлопці чули, що крик надходив із-за будинків, однак, звідки саме, встановити не встигли - жінка відразу замовкла.

«Ми розуміли, що комусь справді потрібна допомога, - розповідає один із молодиків, - тому розділились на дві групи і пішли в обхід будинків». Коли друзі підійшли до будівлі профтехучилища, яке знаходиться в цьому районі, то в темряві біля вікон відчули якісь рухи. «Підійшовши ближче та підсвітивши ліхтариком від мобільного, - продовжують хлопці, - ми побачили молодого чоловіка, який лежав на жінці. Коли чоловік нас побачив, то швидко почав втікати». Хлопці кинулись за втікачем, досить швидко його наздогнали та затримали. Після цього зателефонували до міліції і передали зловмисника у їхні руки.

Затриманим виявився раніше судимий за скоєння крадіжки мешканець одного із сіл Полтавського району, 1992 року народження. У намаганні зґвалтувати жінку він зізнався. Що підштовхнуло до такого вчинку, зловмисник пояснити не може: за його словами, у селі в нього є дівчина. Єдине пояснення, яке почули міліціонери з вуст «ґвалтівника» – був дуже п’яний.

Щодо потерпілої, то вона безмежно вдячна своїм рятівникам. Жінка говорить, що вони прийшли тоді, коли від ударів вона уже практично втрачала свідомість і не могла чинити опору. «Я ніколи не думала, що щось подібне може трапитись у даному місці, адже відстань до вулиці буквально тридцять метрів, це людне місце, - говорить вона. – Він накинувся на мене, закрив рот своєю долонею та наніс декілька ударів по обличчю. Коли я зібралась з усіх сил, звільнила рот від його руки і крикнула, він знову мене вдарив. Після цього я почала втрачати свідомість».

Одразу після затримання слідчим Київського райвідділу міліції відносно зловмисника було розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 15 та частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (замах на зґвалтування). На нього чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

А нещодавно за активну громадянську позицію, плідну співпрацю з органами внутрішніх справ та сприяння у затриманні зловмисника керівники Київського райвідділу міліції міста Полтава нагородили Почесними грамотами трьох мужніх та небайдужих полтавців.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області із зв’язків з громадськістю


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2014, 17:00 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації