Вхід | Реєстрація

Чемпіонат України з гирьового спорту в Кобеляках!

Чемпіонат України з гирьового спорту в Кобеляках!

З 25 по 27 квітня вперше наше маленьке містечко приймало змагання офіційного чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, вперше проходили в цьому році всеукраїнські змагання серед школярів з гирьового спорту, і вже вп’яте відбувся всеукраїнський турнір з гирьового спорту серед юнаків та дівчат пам’яті народного лікаря М.А.Касьяна, беззаперечне проведення якого попередні рази і надало авторитет для подачі заявки та визначення наказом Міністерства молоді та спорту України місця проведення цьогорічного чемпіонату країни в  Кобеляках,  на базі спортивноого комплексу «Іскра».

Участь в змаганнях взяли 20 команд ( 100 учасників) Полтавської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Житомирської, Рівненської, Сумської областей.  В запеклій боротьбі чемпіонату України перемогу здобула збірна Полтавської області, друге місце за збірною командою Дніпропетровської області, третє місце посіла збірна команда Рівненської області. У всеукраїнських змаганнях школярів перемогу здобула команда Житомирської області, друге місце посіла команда Рівненської області, третє місце виборола команда Полтавської області. У змаганнях всеукраїнського турніру М.А.Касьяна  перемогу святкувала команда Полтавської області, другими стали представники Дніпропетровщини, третє місце посіла команда Харківської області.

Навіть погода була привітною до спортсменів, які проводили підготовку до виступів, прямо на подвір’ї спорткомплексу. Сам чемпіонат пройшов на позитиві без травм та апеляцій, представники областей відзначили прекрасну організацію змагань і висловили побажання щодо проведення в наступному році чемпіонату України в Кобеляках.

До складу збірної команди Полтавської області були включені  і представники кобеляцького району,  так Валерія Величко у ваговій категорії 58 кг показала результат 75 підйомів 12 кг гирі і посіла  третє місце, Сніжана Скубій у ваговій категорії 53 кг  у свої 12 років змогла підняти 16 кг гирю 17 разів, а потім через 30 хвилин на 12 кг гирі показала результат в 61 підйом і стала чемпіонкою України серед дівчат, чемпіонкою всеукраїнських загань серед школярів та переможницею всеукраїнського турніру з гирьового спорту пам’яті народного лікаря М.А.Касьяна. На 8 кг гирях 10 річний Максим Телятник показав результат  129 підйомів. Потрібно також відзначити рекордний результат представниці Дніпропетровщини, чемпіонки світу 2013 року  Мар’яни Бортник, яка у ваговій категорії понад 63 кг підняла 16 кг гирю 224 рази. Спонсорську допомогу  турніру М.А. Касьяна надали : Касьян Я.М., Кообеляцька міська рада, завод продтоварів «Мрія», Срібний Ю.Ф.

Дивлячись на спортсменів, які тримаючи в кожній руці вагу, яку можна прирівняти до їхньої власної,  долали відстань у 10 хвилин, з кожним новим підйомом наближаючи себе до бажаного результату, як каменяр по камінчику будує будинок, розумієш відповідь на  інколи отримуване питання  - для чого «таким малим» потрібен такий тяжкий спорт? І дійсно 12 річні юнаки та дівчата долаючи сотні кілометрів, мабуть і самі ще не усвідомлюють, що вони і є справжні патріоти своєї землі, яку саме вони і представляють, захищають і здобувають перемоги через біль, втому і через «не можу» і ніхто з них не веде розмов про грошову винагороду, більшість приїздять навіть за свої кошти, але від кожного можна почути, що приїхали для перемоги своєї команди, області, під назвою «рідна земля».

І мабуть правильно буде сказано, що в здоровому тілі не лише здоровий дух, а й здоровий глузд, який отакі юнаки і дівчата доносять до нашого суспільства.

Переможці даного чемпіонату України будуть включені до складу збірної команди України для участі в чемпіонаті Європи що пройде в Естонії на початку літа. І наш державний стяг буде неодмінно майоріти на п’єдесталах перемог наших юних спортсменів.


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2014, 11:02 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації