Вхід | Реєстрація

Полтавчан покарали за найдрібніші помилки: Бенфіка - Ворскла - 4:0

Гра почалася трохи нервово. І, що примітне, нервозність ця виходила ніяк не від полтавських футболістів. Тривало це менше п'яти хвилин, і титуловані господарі поля узялися за справу, і стали все частіше проникати на половину поля. Савіола після подачі Шаффера пробивав зльоту ногою, але м'яч просвистів вище за щаблину. Ворскла відповіла випадом Цуррі по лівому флангу. Дебі трохи протягнув м'яч, змістився в центр, і пробив. Сфера ковзнула поряд з лівою стійкою. Потім Есин подавав в район 11-метрової відмітки, а головою пробивав Маркоські, удар не вийшов.

Торсида погнала своїх кумирів вперед, і ті побігли! І не те щоб ігрова перевага ліссабонцев настільки зросла. Але територіально «червоно-білі» частіше гостювали на полтавській половині поля. Двічі було від чого хапатися ха голову капітану і голкіперу нашої команди Долганському. Простріли уздовж воріт у виконанні «Бенфіки» особливо небезпечні. Але забила команда Хорхе Хесуса в іншій ситуації. На довгий пас з глибини поля відгукнувся Ді Маріа, і, втікши на побачення з вийшовшим з воріт Долганським, пробив точнісінько в дальній кут - 1:0.

П'ятьма хвилинами опісля Савіола також випробовував фортуну, але в його виході переможцем виявився вартовий полтавських воріт. Досвідченіші підтискали, залишаючи надію полтавчанам лише для контратак. У одній з таких на 43-й хвилині Кулаків втік по правому флангу, простріляв з-під захисника, але оборона заблокувала цей пас, якого так чекали Сачко і Маркоські.

У другому таймі, як і передбачалося, замість Сачко вийшов швидконогий Янузі. І Луісу довелося небагато перебудовуватися по манері гри. Якщо з Сачко доводилося вкладати все уміння і потужність при грі корпус в корпус. Не хочеться в поєдинку такого рангу роздувати нашу українську «національну» тему суддівства, але словенський рефері Дарко Цеферін все ж таки був відверто неадекватний в окремих епізодах, трактуючи ідентичні порушення як Бог на душу покладе. У епізоді з призначенням пенальті, як показалося, теж не обійшлося без цього. У штрафній площі впали відразу декількох чоловік, у тому числі і ворськлянін, пенальті. Кардосо з пробиттям не барився, і вгнав кулю під щаблину з неймовірною силою - 2:0… Далі більше. Не встигли наші футболісти оклематься від попереднього удару, як третій м'яч побував в їх воротях. Кардосо обіграв Даллку, розвернувся на 360 градусів, і простріляв уздовж воріт. Савіола налетів на цей м'яч як на рідній, і вгнав його у ворота - 3:0.

Після цього, коли втрачати вже було реально нічого, Ворскла розкрилася, немов пригадавши, що уміє грати.

Запрацювали фланги, короткий і швидкий пас просто дезорієнтував португальських футболістів. А вони тим часом забили ще. Відрізнився той, що вийшов на заміну Велдон. Сказати, що Ворскла не мала шансів зіграти з пристойнішим рахунком, або хоча б забити гол престижу, у жодному випадку не можна. Ось тільки кому від цього зараз легше. Полтавчан карали за найдрібніші помилки. Посипати голову попелом наврят чи варто, а ось зробити правильні висновки самий час.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2009, 11:55 | | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації