Вхід | Реєстрація

Одесити шоковані діями міліції та готуються до найгіршого розвитку подій

Одесити шоковані діями міліції та готуються до найгіршого розвитку подій

В Одесі чекають масштабних провокацій на 9 травня. Силовий віце-прем'єр Віталій Ярема упевнений, що після кадрових чисток міліція їх не допустить і обіцяє у разі необхідності підкріпити регіон  правоохоронцями з інших областей.

Одесити оговтуються від недавніх подій. Комунальники вже розібрали залишки барикад.  На  них ішла не лише бруківка, а й  меблі літніх кафе,  загорожі . Їх уже повернули власникам. 

Про вуличні бої тепер нагадують лише купи бруківки та спалений мікроавтобус на Грецькій площі.  До місць, де  загинули люди, люди  одесити  постійно несуть квіти. В їхніх смертях звинувачують правоохоронців.

"Співробітники "Беркута", я не знаю як вони зараз називаються, розсовували щити з-за щитів вилазили пістолети. Відстрілювався магазин, щити змикалися назад. Тобто, я так розумію, наша міліція заохочувала стрілянину в місті", - сказав потерпілий під час сутичок Євген Резвушкін.

Інший одесит Микола Стах повідомив, що встиг зафільмувати обличчя тих, хто бігав з автоматами і пістолетами, та стріляв у людей. Чоловік має намір віднести відео правоохоронцям.

"З нашого боку не було ні у кого зброї. Я підійшов, потиснув руку цьому хлопчику, і сказав: "Спасибі вам велике за те, що ви відстояли наше місто". Одеса - це Україна", - повідомив Стах.

У штабі оборони Одеси тим часом переконані, що нещодавні події - це лише початок протистояння. Наступний тиждень, кажуть, може стати вирішальним.

"Ми готуємося до гіршого. Це позавчора був Брест, а Сталінградська битва ще попереду. Тому що налаштовані проросійські сили серйозно. Ми очікуємо провокації. Велика ціна питання. Одеса - це ключ до України", - поділилася думками активістка штабу оборони Одеси Олена Балаба.

У місті оголошена мобілізація патріотичних сил. З боку сепаратистів активних дій поки що немає.  Розповідають лише  про кілька потай зіпсованих  автівок з українською символікою, припаркованих на центральних вулицях.





Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2014, 12:56 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації