Вхід | Реєстрація

Полтавські бютівці відкинули звинувачення Ющенка і ОДА у "малоросійстві"

Полтавські бютівці назвали провокацією і політичною істерією дії ОДА навколо пам`ятника Івану Мазепі. Полтавська міська організація партії ВО "Батьківщина" прокоментувала лист Президента України Полтавському міському голові, викладений в інтернет-виданнях і категорично відкидає звинувачення у не державницькій позиції місцевого осередку блоку Юлії Тимошенко та дотриманні подвійних стандартів. Нижче наводимо повний текст звернення: "На цьому могла наполягати тільки людина упереджена, або, яка не володіє ситуацією і розвитком подій. Ми завжди твердо стояли на національних патріотичних позиціях і доказів цьому чимало, у тому числі й щодо встановлення пам`ятника Мазепі.

... Саме завдяки фракції БЮТ у міській раді сесією ще у 2008 році була підтримана пропозиція міського голови А.Матковського і прийняте позитивне рішення з цього питання. Водночас, на відміну від керівництва облдерджадміністрації, ми вважаємо, що його виконання не повинно мати нічого спільного з практикою радянських часів, коли у містах і містечках масово з`являлися монументи, які навіть за тих умов в результаті дій тоталітарної влади неоднозначно сприймалися населенням.

Ми вважаємо, що будь - які наші кроки, а тим більш доленосні, не повинні викликати супротиву людей. Вибір місця для пам`ятника повинен відповідати багатьом критеріям, у тому числі суто місцевим особливостям.

І насамкінець, в духовній скарбниці України можуть мати прописку тільки високохудожні твори монументального мистецтва. Саме цим і пояснюється наше бажання прийняти єдино вірне остаточне рішення щодо розміщення та врахувати думку громади, щоб цей монумент став в ряд з іншими історичними пам`ятниками, які є візитною карткою міста" - сказано у документі.

Автор: Звернення підписала Голова Полтавської міської організації Партії ВО "Батьківщина" Любов Шайдур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2009, 14:31 | | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації