Вхід | Реєстрація

У Кременчуцькій виховній колонії підлітки згадували рідних матусь

У Кременчуцькій виховній колонії підлітки згадували рідних матусь

Світле й радісне свято – День матері приніс  теплий весняний день юнакам Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області. Свято, коли пробуджена природа вривається в наше життя буйною зеленню, пишним цвітінням, співом птахів і теплом сонячних променів.

Велика робота була проведена  впродовж тижня з нагоди свята. Юнаки доклали максимум зусиль для того, щоб створити справжню святкову атмосферу.

У рамках гурткової роботи кожен намагався виготовити свій неповторний «шедевр», який стане щирим подарунком для рідної матусі. Багато любові та зусиль доклали підлітки, щоб подарувати мамі радість та відчуття гордості за них.

У Храмі Іоанна Хрестителя представники Української православної церкви провели молебні за здоров'я матерів і за упокій померлих. Підлітки запалили на знак пам'яті свічки перед образом Богородиці. Звернулися до Матері Божої, просячи заступництва і допомоги найріднішим у світі..

Хлопці написали своїм матінкам листи-сповіді, в яких винилися та давали обіцянку виправитися, давали поради рідним братикам і сестричкам.

Вихованці  спробували свої сили в оспівуванні Матері під час літературного конкурсу "У світі все починається з мами". Невеликі прозові твори власного написання створили юнаки. Творчі роботи представлені хлопцями на конкурс вразили своєю безпосередністю, оригінальністю, любов’ю до мами.

Мамо, мамочко, матуся,
дай до тебе пригорнуся,
дай- но тебе обійму,
тепла й ласки наберу!
В тебе дуже світлі очі,
як подивлюсь, серце хоче
матір рідну обійняти
і уголос промовляти:
«Люблю сильно тебе, мати
Хочу руки цілувати,
з кожним днем тебе вітати
та ще й квіти дарувати.
І щодня про тебе дбати
Краща в світі – моя Мати!

- Так і хочеться сказати своїй матері і всім матерям світу: СПАСИБІ вам, матусі, за те, що ви віддали часточку свого серця нам. Як би не склалася моя доля, в моєму серці завжди знайдеться куточок, який належатиме тільки їй, найріднішій у всьому світ – моїй мамі…

- Хай минають роки, але в серці завжди житиме мамин голос, який лине до мене, до всіх синів і дочок….не зважаючи на час, не зважаючи на відстань, не зважаючи на вік….

-  Відколи світ стоїть, і доки він стоятиме, найсвітліше в ньому буде слово – мати… Схиляю коліна перед світлим образом жінки – матері, земної Богині, звичайної трудівниці, коханої, подруги, сестри, жалібниці, порадниці і заступниці, добром якої тримається життя на Землі.

- Мати... Матуся... Ненька... З цим словом у мене асоціюється все добре, щире, людське. Це людина, перед якою я буду завжди в боргу, буду завжди цілувати їй руки, які пестили мене у дитинстві, чия душа завжди іде зі мною по життю, підтримує мене у години радості й печалі…

Захоплююча вікторина пройшла в загальноосвітній школі, де вихованці обговорили образ матері в літературі, мистецтві та живопису.

За участю провідного спеціаліста міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталі Тупало хлопці прийняли участь в літературно-музичному вечорі «Все найдорожче, що з нами, починається з мами». Вихованці слухали вірші та прозові твори, знайомились з історією виникнення свята, походженням слова «мама». В невимушеній бесіді звучали слова вдячності і шани матері – найголовнішій людині в житті кожного хлопця. Справжній музичний калейдоскоп вражень охопив вихованців під час прослуховування української пісенної класики, присвяченої жінці, любові до жінки та матері. Наталя розповіла про роль жінки, матері у долі кожної людини в різні часи.

З нагоди Дня матері на території установи відбувся товариський турнір з міні-футболу. Цього разу команда виховного закладу зустрілася з трьома командами студентської та учнівської молоді міста. В запеклій боротьбі вихованці вибороли почесне ІІ місце та отримали в подарунок спортивний інвентар.

- Шанування матері - один із найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Вона нас виховує, навчає добру, любить… Більшість хлопців, які потрапили в стіни виховного закладу, до засудження не цінували материнську любов, не слухали рідної неньки, не звертали належної уваги на її слова-повчання. Лише опинившись далеко від рідної домівки, підлітки починають  усвідомлювати любов і турботу матерів, - поділився  враженнями начальник колонії Юрій Величко.


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2014, 15:32 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації